Millon dollar baby!

Suzann Pettersen kan runde en million dollar i premiepenger i helga.

DOLLARGLIS: Suzann Pettersen ligger på delt 12. plass etter to dagers spill i Canadian Open, men er bare fire slag bak tetduoen. Om hun ender blant de 11 beste, så runder Tutta en million dollar i premiepenger i år. Foto: Stephen Dunn / Getty Images / AFP
DOLLARGLIS: Suzann Pettersen ligger på delt 12. plass etter to dagers spill i Canadian Open, men er bare fire slag bak tetduoen. Om hun ender blant de 11 beste, så runder Tutta en million dollar i premiepenger i år. Foto: Stephen Dunn / Getty Images / AFPVis mer

Tutta har hatt en meget god sesong, og dersom hun blir blant de elleve beste i Canadian Open i helga, så passerer hun en million dollar i innspilte premiepenger i år.

Og det er hun i god rute til:

Med en sterk 67-runde i natt gikk hun andrerunden tre slag under par, og etter to runder er Tutta fire slag bak teten, på delt 12. plass.

Hun noterte seg blant annet for fire birdier og en bogey i natt. Torsdag brukte hun 69 slag.

976.145 dollar Så langt i 2013 har Suzann Pettersen spilt inn 976.145 dollar takket være åtte topp ti-plasseringer og en seier på LPGA-touren. I løpet av denne helga runder hun altså det magiske milliontallet nok et år.

En snau uke etter at hun var med på europalaget som slo USA i prestisjetunge Solheim Cup - og attpåtil på amerikansk jord - så står altså en ny milepæl for tur.

Tutta har vært høyt oppe på resultatlisten i tre av fire majorturneringer i år, men det er blitt bra med premiepenger, selv om seieren er uteblitt.

Ti millioner dollar Siden hun ble proff i 2003 har Tutta spilt inn rett over ti millioner dollar, og kan vise til 11 LPGA-seirer og 82 topp ti-plasseringer.

Den norske verdenstreeren har fire slag opp til ledende Inbee Park fra Sr-Korea og amerikanskje Cristie Kerr i Edmonton. Begge er åtte slag under par halvveis i Canadian Open.

Sju birdier Park åpnet annenrunden med to strake birdier. Totalt klarte hun sju birdier, men gikk også på to bogeyer.

- Jeg elsker alltid å starte med en birdie. Det virker å gi meg lykke. Jeg avslutter så å si aldri en runde over par når jeg har åpnet med en birdie, sa Park.

Turneringen avsluttes søndag.