- Millstone er i toppform

Men treneren synes favorittstempelet er for stort.

- KREFTER I MASSEVIS: Det er store forventninger til Millstone i V65-4, og både hest og kusk er i storslag. Foto: hesteguiden.com
- KREFTER I MASSEVIS: Det er store forventninger til Millstone i V65-4, og både hest og kusk er i storslag. Foto: hesteguiden.comVis mer

(Dagbladet): Trener Per Johansen synes det er litt skummelt at Millstone blir så stor favoritt i V65-4, men mener at 5-åringen kan trave ned mot en lav 1.14-tid. V65-4 er et stallmannsløp over 2100 meter.

- Ja, det er greit at han er favoritt, og det bør han være, men jeg synes han ble vel stor favoritt. Jeg trøster meg litt med at ekspertisen har som regel rett, ler den tidligere treneren til Jetstile.

Per Johansen har opplevd å ha gode hester tidligere. Han opplevde mange gleder sammen med verdensstjernen Jetstile og kusk Geir Vegard Gundersen.  Stadig kommer det nye talenter fra den dyktige treneren. Han har form på stallhestene om dagen.

- Millstone var rå i seieren over distansen 3140 meter i tåkehavet på Unionstravet på Momarken sist mot garvede konkurrenter?

- Ja, det var han. Han doblet grunnlaget sitt med å vinne det løpet. Vi satte på draskylapper fordi det var langløp. Men det kunne blitt skjebnesvangert i siste sving da kusken dro draskylappene.  Da ble Millstone altfor pigg, og han holdt på å feile. Heldigvis kom han på bedre tanker.

- Jeg stoler på at det går bra. Vi har en god hest og en god kusk i Dag-Sveinung Dalen, og han er en flink stallmann til å kjøre løp. Hesten er i de beste hender. Denne gang må vi satse litt fra start, og han ser ganske rask ut.

Kusk Tom Erik Solberg sier at Millstone har stor kapasitet og kanskje er raskere fra start på auto enn mange tror. 5-åringen har løpt bra bak startbilen før.

- Ja, det er han nok. Han ser ganske rask ut. Millstone kommer ut med vanlig åpent hodelag og barbeint foran. Jeg har stor respekt for Obtain, og vet den er sterk. Jeg er optimist, men Millstone møter hester som ikke er noe dårligere. Ikke noe er avgjort på forhånd. 

- Millstone har blitt voksen, og er ganske travsikker. Jeg tror han kan trave ned mot en lav 1. 14-tid onsdag. Han ser veldig fin ut om han har dagen, og har både spenst og utstråling. Millstone har kjempekapasitet. Usikkerhetsmomentet kommer inn mot første sving, der kan han galoppere, men det er ikke dermed sagt at han gjør det. Han har blitt bedre og bedre for hvert løp, så jeg må være optimist med en slik hest, sier Per Johansen.

- Milllstone forvokste seg som halvannet-åring på beite, og jeg fikk ham i april som 3-åring. Det har blitt mange og lange skritteturer. Til å begynne med kodet han over (tråkket over) da vi satte fart på ham. Han sto ned på kodene sine bak. Det har vært en lang vei, og mye tid og tålmodighet har gått med. Til tross for stor fart slår han aldri kodene sine nedi lenger nå, han har blitt stram og fin i beina.

- Millstone har utviklet seg fint. Han har travet 21 løp, og blitt mer voksen. Alt virker fint i trening. Millstone holder toppform, og skal ha krefter i massevis, avslutter Per Johansen, som også er optimist med stallens Lovestile neste onsdag.

- Ja, det er en flott type som jeg har store forventninger til. Glem løpet sist. Da feilet han i tet som vinner. Men det var ikke så rart, for det lå igjen en halv sele i banen. Da ble han redd, og hoppet fra seg seieren. Han kom tilbake og ble fjerde.

Spillerne er herved advart.   

Trener Per Johansen synes det er litt skummelt at Millstone blir så stor favoritt i V65-4, men mener at 5-åringen kan trave ned mot en lav 1.14-tid. V65-4 er et stallmannsløp over 2100 meter. Ja, det er greit at han er favoritt, og det bør han være, men jeg synes han ble vel stor favoritt. Jeg trøster meg litt med at ekspertisen har som regel rett, ler den tidligere treneren til Jetstile. Per Johansen har opplevd å ha gode hester tidligere. Han opplevde mange gleder sammen med verdensstjernen Jetstile og kusk Geir Vegard Gundersen. Stadig kommer det nye talenter fra den dyktige treneren. Han har form på stallhestene om dagen.
Millstone var rå i seieren over distansen 3140 meter i tåkehavet på Unionstravet på Momarken sist mot garvede konkurrenter?
Ja, det var han. Han doblet grunnlaget sitt med å vinne det løpet. Vi satte på draskylapper fordi det var langløp. Men det kunne blitt skjebnesvangert i siste sving da kusken dro draskylappene. Da ble Millstone altfor pigg, og han holdt på å feile. Heldigvis kom han på bedre tanker. Jeg stoler på at det går bra. Vi har en god hest og en god kusk i Dag-Sveinung Dalen, og han er en flink stallmann til å kjøre løp. Hesten er i de beste hender. Denne gang må vi satse litt fra start, og han er ganske rask ut. Kusk Tom Erik Solberg sier at Millstone har stor kapasitet og kanskje er raskere fra start på auto enn mange tror. 5-åringen har løst bra bak startbilen før. Ja, det er han nok. Han er ganske rask ut. Millstone kommer ut med vanlig åpent hodelag og barbeint foran. Jeg har stor respekt for Obtain, og vet den er sterk. Jeg er optimist, men Millstone møter hester som ikke er noe dårligere. Ikke noe er avgjort på forhånd. Millstone har blitt voksen, og er ganske travsikker. Jeg tror han kan trave ned mot en lav 1. 14-tid onsdag. Han ser veldig fin ut om dagen, og har både spenst og utstråling. Millstone har kjempekapasitet. Usikkerhetsmomentet kommer inn mot første sving, der kan han galoppere, men det er ikke dermed sagt at han gjør det.
Han har blitt bedre og bedre for hvert løp, så jeg må være optimist med en slik hest, sier Per Johansen.
Milllstone forvokste seg som halvannet-åring på beite, og jeg fikk ham i april som 3-åring. Det har blitt mange og lange skritteturer. Til å begynne med kodet han over (tråkket over) da vi satte fart på ham. Han sto ned på kodene sine bak. Det har vært en lang vei, og mye tid og tålmodighet har gått med. Til tross for stor fart slår han aldri kodene sine nedi lenger nå, han har blitt stram og fin i beina. Millstone har utviklet seg fint. Han har travet 21 løp, og blitt mer voksen. Alt virker fint i trening. Millstone holder toppform, og skal ha krefter i massevis, avslutter Per Johansen, som også er optimist med stallens Lovestile neste onsdag. Ja, det er en flott type som jeg har store forventninger til. Glem løpet sist. Da feilet han i tet som vinner. Men det var ikke så rart, for det lå igjen en halv sele i banen. Da ble han redd, og hoppet fra seg seieren. Han kom tilbake og ble fjerde. Spillerne er herved advart.