Millwall til Europa

Dennis Wise ledet Millwall til 1-0 seier mot Sunderland i semifinalen i FA-cupen på Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Seieren betyr at 1. divisjonsklubben møter Manchester United i finalen i FA-cupen i Cardiff 22. mai. Det er første gang i Milwalls 119 år lange historie at London-laget får spille cupfinalen.

Ettersom United etter all sannsynlighet kvalifiserer seg til Champions League gjennom en plass blant topp fire i Premier League, vil Millwall få spille UEFA-cup neste sesong.

Det betyr at klubbens styreformann Theo Paphitis må holde det dristige løftet han ga spillende manager Dennis Wise: Å løpe naken omkring i London.

- Det blir ikke et vakkert syn, men vi skal sørge for at han holder ord, sier assistenmanager Ray Wilkins til Sky Sports.

Paphitis selv var langt fra deprimert selv om han går en lettkledd framtid i møte:

- Jeg kan ikke sette ord på det. Det er uvirkelig. Millwall i FA-cupfinalen - og europacupen.

Manager Wise viste også faderlig stolthet over det han selv og spillerne hans har prestert.

- Det er fantastisk. De har jobbet ekstremt hardt. De er en herlig gjeng gutter og jeg er stolt av dem alle. Jeg har hele tida sagt til dem «om dere tror på dere sjøl vil dere komme langt» og de fortjener det, sier den tidligere Wimbledon-, Chelsea- og Leicester-spilleren.

Millwall spilte semifinale for første gang siden 1937. Den gangen endte det med tap - for nettopp Sunderland.

Australske Tim Cahill avgjorde etter 26 minutter, da han satte inn returen Sunderland-keeper Mart Poom ga på skuddet fra Paul Ifill.

Kampen var preget av stor prestisje og mye temperament. Jason McAteer fikk sitt andre gule kort fire minutter før full tid, og Sunderland avsluttet med ti mann.

GOD TUR! Dennis Wise ønsker klubbformann Theo Paphitis god tur til Europa - og naken gjennom London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer