<strong>KLAR FOR CITY:</strong> James Milner er omsider klar for Manchester City etter en lang overgangssaga. Foto: SCANPIX
KLAR FOR CITY: James Milner er omsider klar for Manchester City etter en lang overgangssaga. Foto: SCANPIX Vis mer

Milner klar for City - Ireland klar for Villa

Sommerens lengste overgangssaga avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Oppdatert overgangsoversikt for Premier League.

(Dagbladet): Det har vært sommerens mest seiglivede overgangssaga i England, men i ettermiddag ble siste kapittel sluttført da Aston Villa-favoritt James Milner (24) skrev under en femårskontrakt med Manchester City.

- Det krevde ikke mye innsats fra sjefen (Roberto Mancini journ.anm.) for å overbevise meg når man ser hvilke spillere som allerede er her og hvilke planer som foreligger for klubben. Det siste han sa til meg var «vær klar for neste kamp», før han avsluttet med «vær klar for å vinne Premier League». Det er også mitt ultimate mål, det er det jeg ønsker å gjøre, og det er derfor jeg er her, sier Milner til mcfc.co.uk.

Samtidig går jevnaldrende Stephen Ireland motsatt vei som en del av avtalen, som ifølge The Guardian innebærer at Aston Villa sitter igjen med 18 millioner pund (cirka 173 millioner kroner) i kontanter i en samlet overgangspakke som angivelig skal beløpe seg til 26 millioner pund.

Citys interesse for Milner, som ble kåret til årets unge spiller av spillerkollegene i fjor, har vært langvarig, og ble formalisert allerede i mai da den nyrike Manchester-klubben fikk et bud avslått av Aston Villa.

Siden den gang har det vært mye fram og tilbake, og blant annet ført med seg at Martin O'Neill sa opp jobben som Villa-manager bare dager før seriestart etter en krangel med klubbeier Randy Lerner over hvordan pengene av et eventuelt Milner-salg skulle brukes.

Ferdighandlet
Nå har man imidlertid funnet en løsning alle parter kan leve med, og Manchester City-sjef Robert Mancini er meget fornøyd med sin foreløpig siste signering.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha James hos oss. Alle vet at vi har vært interessert i ham en god stund. Han er en utmerket midtbanespiller, som kan spille i flere posisjoner. Det er viktig for laget, og jeg gleder meg til å se ham i aksjon for oss, sier Mancini til Citys hjemmeside.

Mancini får trolig se Milner i lyseblått - med draktnummer sju på ryggen - førstkommende mandag når Liverpool gjester Eastlands.

- James er allerede en veldig god spiller, som har bevist at han hører hjemme på det øverste nivået. Men han er også ung og har en fin personlighet. Jeg mener at han kan bli enda bedre og bli en fantastisk spiller for Manchester City i lang tid framover, sier Mancini.

Han tror nå at Milner var den siste biten i City-puslespillet i dette overgangsvinduet etter å ha investert over 1,2 milliarder kroner i nye spillere. Fra før har veletablerte navn som Mario Balotelli, Yaya Touré, David Silva, Jerome Boateng og Aleksandar Kolarov og mer ukjente Albert Rusnak og Alex Henshall skrevet under for klubben.

- Jeg tror det, var Mancinis svar på spørsmål om Milner var Citys siste sommerkjøp, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Strålende signering
Italieneren ønsker samtidig Stephen Ireland lykke til med nye utfordringer i Aston Villa. Iren har åtte år bak seg i City, og ble så sent som i 2008/2009-sesongen kåret til klubbens beste spiller.

Aston Villa har med andre ord grunn til å være fornøyd med avtalen de har klart å framforhandle. Ireland har bundet seg til Villa Park i fire sesonger.

- Dette er en strålende signering for klubben. Stephen er et enestående, ungt talent som vil komplettere den talentfulle spillergruppa vi allerede har her. Vi ser fram til å jobbe med ham, sier managervikar Kevin MacDonald til avfc.co.uk.

<strong>KLAR FOR VILLA:</strong> Stephen Ireland (t.h.) tok farvel med David Silva og de andre lagkameratene i Manchester City i går. I dag ble han klar for Aston Villa som et ledd i James Milner-avtalen.Foto: SCANPIX
KLAR FOR VILLA: Stephen Ireland (t.h.) tok farvel med David Silva og de andre lagkameratene i Manchester City i går. I dag ble han klar for Aston Villa som et ledd i James Milner-avtalen.Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer