Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milner reddet City etter Pellegrinis stjernebytte

Silva og Nasri gjorde det lagkameratene ikke maktet.

MATCHVINNER: James Milner jobber alltid uttrettelig, men i dag scoret den anvendelige midtbanespilleren også to mål etter at han ble flyttet fram som spiss. AFP PHOTO / OLI SCARFF
MATCHVINNER: James Milner jobber alltid uttrettelig, men i dag scoret den anvendelige midtbanespilleren også to mål etter at han ble flyttet fram som spiss. AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

• Manchester City - Sheffield Wednesday 2-1 (0-1), Southampton - Ipswich 1-1 (1-1), Aston Villa - Blackpool 1-0 (0-0)

(Dagbladet): FA Cup-finalisten fra 2013, Manchester City, var ubeseiret på sine elleve siste kamper før møtet med Sheffield Wednesday. Det lyseblå stjernegalleriet fikk det likevel tøft mot laget som ligger på 10. plass i Championship.

Kun 14 minutter trengte Sheffield Wednesday på å sjokkere hjemmepublikummet på Etihad. Da kjørte mannskapet til trener Stuart Gray en lynhurtig overgang som endte med at den storvokste spissen Atdhe Nuhiu styrte iskaldt inn 0-1 bak City-keeper Wilfredo Caballero.

Det gjorde at det var opp til tunge navn som Yaya Touré, Frank Lampard og Stevan Jovetic å skape de nødvendige sjansene som kunne snu kampen for Premier League-klubben.

Dobbeltbytte ga uttelling Det lyktes trioen dårlig med. Sheffield Wednesday var svært disiplinerte og dyktige i sitt høye, aggressive press.

På den måten fikk ikke City etablert sitt velkjente pasningsspill. Og de gangene hjemmelaget lyktes med å spille seg ut, la gjestene seg lavt og kompakt.

Da klokka bikket 60 minutter hadde det bidratt til at guttene til trener Manuel Pellegrini ikke hadde hatt et eneste skudd på Chris Kirkland.

Til glede for Pellegrini kunne han imidlertid sette inn de offensive essene David Silva og Samir Nasri. De to lettbeinte teknikerne brukte bare fem minutter på å klare det lagkameratene hadde slitt med i en time:

Å skape en målsjanse. Og da City først brøt gjennom Wednesdays forsvar, endte det med scoring. For etter lekre kombinasjoner mellom Nasri og Silva, trillet James Milner ballen mellom beina på Kirkland til 1-1 midtveis i 2. omgang.

Kjempet heroisk Da kampen gikk inn i sluttfasen begynte også City-dominansen å bli større og større. Bortelaget kjempet imidlertid heroisk, noe som lenge så ut til å sikre dem en omkamp hjemme på Hillsbrough.

Til deres store fortvilelse, holdt det likevel ikke. For idet kampuret viste 90 minutter, dukket Milner opp på ny og satte inn målet som sikret City avansement til 4. runde fra kloss hold.

Under kampen hadde også Pellegrini muligheten til å bytte inn den norskalbanske 18-åringen Bersant Celina. Den tidligere Strømsgodset-spilleren var på A-lagsbenken til City for første gang i karrieren, men fikk ikke spilletid i ettermiddag.

Må ut i omkamp City var samtidig ikke det eneste Premier League-laget som fikk det tøft mot antatt svakere motstand:

Championship-klubbene Ipswich og Blackpool ga henholdsvis Southampton og Aston Villa hard kamp.

Darren Ambrose sendte opprykksjagende Ipswich i føringen mot «The Saints», før Morgan Schneiderlin utlignet til 1-1 - noe som også ble sluttresultatet. Det betyr at Ronald Koeman må ta med seg Southampton ut i omkamp.

For Aston Villas del var det skadeplagede Christian Benteke som ble redningen. Belgieren ordnet 1-0-seier bare to minutter før full tid.

HOLDT IKKE: Sheffield Wednesday gjorde en god kamp borte mot Manchester City, men to James Milner-scoringer sendte laget ut av FA Cupen. REUTERS/Phil Noble
HOLDT IKKE: Sheffield Wednesday gjorde en god kamp borte mot Manchester City, men to James Milner-scoringer sendte laget ut av FA Cupen. REUTERS/Phil Noble Vis mer