Mimejenta får 450 000 for tre minutter på film

Lin Miaoke fra åpningsseremonien.

(Dagbladet.no): Den 9 år gamle jenta som mimet under åpningsseremonien i OL, har fått et lukrativt filmtilbud, melder NTB.

Lin Miaoke mimet under seremonien fordi 7 år gamle Yang Peiyi, som egentlig sang, ikke ble ansett for å være pen nok, og ordren kom fra høyeste politiske hold i Kina.

Skal spille blomsterpike

- Vi forventet ikke at Miaoke skulle bli så populær over natta. Det ville vært et stort feilgrep å gjøre Miaoke til sangstjerne. Vi oppdaget at hun ikke hadde noe musikalsk talent, sa mannen som avslørte det hele, Chen Qigang, midt i alt oppstyret.


Men ansiktet skaffer tydeligvis fortsatt jobber.

Lins blide fjes har i tiden etterpå prydet medier verden over, og nå skal det også vises i filmen Nu Li, ifølge den kinesiske avisen Shichang Daobao.


Lin skal spille blomsterpike i tre minutter, og for det får hun 450.000 kroner.

Vraket syvåring

Mimejenta får 450 000 for tre minutter på film

De kinesiske OL-arrangørene brukte Miaokes søte ansikt til å framføre den lille jenta Yang Peiyis sang under åpningsseremonien, med begrunnelsen at Peiyis «lubne kropp og ujevne tenner» ikke tjente nasjonens interesse under det prestisjetunge og symbolmettede åpningsarrangementet.

Lin Miaokes far forsvarte senere den syv år gamle jenta som ble vraket til fordel for datteren hans før seremonien.


- Yang Peiyis utseende er OK. Etter mitt syn er hun ikke stygg. Hun er søt, sa Lin Hui.

Men nå er det altså datteren hans som blir filmstjerne i Kina.

FOR STYGG: OL-arrangørene mente at Yang Peiyi (7) var for stygg for åpningsseremonien. Men sangstemmen hennes kunne de bruke.