Mimi vrakes i VM-troppen

Larvik-keeper Mimi Kopperud Slevigen (26) har både EM- og VM-sølv, men ser ut til å miste plassen i Marit Breiviks VM-tropp.

Mimi var en nøkkelspiller i flere kamper da Norge vant EM-sølv i Danmark i fjor, men er ikke tatt ut i de siste samlingene foran årets VM - seinest til Møbelringen kommende helg.

Plassen som utfordrer til Leganger og Heidi Tjugum er i øyeblikket tilgodesett Vågs keepertalent Katrine Lunde - som har hatt en god utvikling i år.

- Dessverre er det ikke flere seriekamper før VM-troppen tas ut, så det ser ut som om VM-toget har gått for min del.

Men jeg må være optimist, det spørs jo litt hva de som er inne i varmen nå presterer fram til uttaket også, sier Mimi Kopperud - som står med 59 landskamper siden debuten i 1999.

En av grunnene til at Marit Breivik i øyeblikket foretrekker Katrine Lunde er at Våg-keeperen får god matching hele tida, mens Mimi må dele burvoktingen med den danske landslagskeeperen Lene Rantala.

Seinest i toppkampen mot Våg onsdag var det Rantala som voktet Larvik-målet.

Lite spilletid

Mimi slapp bare til på to straffer, hvorav hun reddet den ene.

- Vi skal i utgangspunktet stå annenhver kamp, men jeg har vært svak i en periode. Men den siste måneden føler jeg at det har gått bra igjen for egen del.

- Bør Mimi skifte klubb for å bli aktuell igjen, Marit Breivik?

- Det vil jeg ikke ha noen mening om. Men jo mer hun spiller jo mer aktuell vil hun naturligvis være, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Vraket i fjor

Mimi har kontrakt med Larvik ut neste sesong, og har ingen planer om å skifte beite før den tid.

- Det beste hadde naturligvis vært å ha maks spilletid, men framfor å gå til en dårligere klubb vil jeg heller trene med et av Europas beste lag, og ved siden av Lene Rantala. Det gir bedre matching for meg, sier Mimi Kopperud.

Det er ikke første gang Kopperud Slevigen har mistet plassen på landslaget.

Det samme skjedde i fjor våres, men da fikk hun en ny sjanse da Cecilie Leganger ble skadet. Da svarte hun med å være en nøkkelspiller i flere viktige EM-kamper i Danmark.

Nå er hun sugen på å vise seg plassen verdig igjen.

- Landslagsspill overgår alt. Derfor savner jeg det også veldig.

MOTGANG: Mimi Kopperud har spilt de tre siste mesterskapene for Norge, men blir trolig ikke funnet god nok for VM-troppen til mesterskapet i Kroatia. Men Larvik-keeperen har ikke gitt opp håpet helt.