Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Min beste kamp for Blackburn

Morten Gamst Pedersen har snart ikke plass til flere champagneflasker i hylla si. I går ble han kåret til banens beste for fjerde gang denne sesongen.

-  Dette var min beste kamp her. Utrolig skøy, sier Morten Gamst Pedersen, som i tillegg ble ei klokke rikere etter at en jury også plukket ham ut som banens bestemann.

-  Jeg føler det meste stemte for meg i dag. Jeg var mye involvert, og lyktes ofte med det jeg prøvde på, sier Gamst\'n til Dagbladet.

Som etter 17 minutters spill på Ewood Park. Da brukte han sine ferske muskler til å få plass innenfor hjørnet av 16-meteren. På halv volley dundret han ballen mot nærmeste hjørne, og Norwich-keeper Richard Green rakk ikke annet enn å få vondt i fingertuppene før kula suste videre til 1- 0.

Masse skryt

I tillegg slo han den perfekte corneren som førte Blackburn opp i 2- 0. Ballen havnet der det ofte blir farligst - hardt, skrudd og høyt ved nærmeste stolpe. Den skotske kruttønna Paul Dickov timet løpet perfekt og stanget inn sitt første av Blackburns to siste mål.

-  Han takket meg etterpå, sier Gamst Pedersen, som også havnet på trenerens skryteliste i intervjuene etter kampen:

-  Morten skapte store problemer for dem. Han har måttet vente på sjansen sin, men han ser sterkere ut for hver kamp som går. Han har sterk innvirkning på spillet, og det er akkurat det jeg ønsker fra ham, skrøt Mark Hughes, som nå kan puste litt roligere i kampen for å unngå nedrykk.

Etter kampen snakket han som vanlig med mor og far hjemme i Norge.

Malta-revansje

-  Det gjør jeg etter hver kamp. Det betyr mye for meg å holde kontakten med venner og familie, selv om det ofte blir mye tullprat over telefonen. Men i dag snakket vi ekstra mye om kampen, og selvsagt målet, sier venstrevingen, som synes det var godt med revansje etter en svak landskamp:

-  Jeg hadde ingen god dag mot Malta, og det var godt å lykkes såpass som jeg gjorde mot Norwich.

Men champagnen får godgjøre seg på hylla framover:

-  Den får bli stående på hylla med de andre, og der blir de litt til. I kveld skal vi bare ut og spise. Men det er klart: Det er lov å bestille litt ekstra god dessert.

MORTEN BESTEMANN: Her har Morten Gamst Pedersen skutt inn åpningsmålet til Blackburn mot Norwich. Etter kampen ble han kåret til banens beste.
TØFFING: Her blir Morten Gamst Pedersen gratulert av noen av de tøffeste gutta i klassen, fra venstre: Brett Emerton, Paul Dickov og Robbie Savage.
503 Service Unavailable