- Min beste kamp på to år

Riise var involert i alle tre målene.

BANENS BESTE: Bjørn Helge Riise scoret, hadde målgivende og skaffet straffe. Foto: Knut Falch / SCANPIX
BANENS BESTE: Bjørn Helge Riise scoret, hadde målgivende og skaffet straffe. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no): Lillestrøm - Start 3-2.

Bjørn Helge Riise var den store forskjellen på lagene i kveld.

Først endte et Riise-frispark i stanga. Deretter skaffet han straffe og i andreomgangen doblet han Lillestrøms ledelse. Da denne ble truet av Starts redusering spilte han fram Magnus Myklebust som sørget for 3-1.

Bernt Hulsker ødela den ene fortanna til Håvard Nordtveit, men han klarte ikke ødelegge LSK-festen - selv om han reduserte ni minutter før slutt.

- Vi var forferdelige mot Molde sist, og ville trøkke på og skape sjanser fra start i dag. Jeg er veldig stolt av laget, sier Riise, som var kaptein i Frode Kippes fravær, til NRK.

- Dette var min beste kamp i år, og i fjor, sier Riise til NTB.

Endelig ei straffe
LSK-trener Henning Berg har tidligere i sesongen har vært lettere forundret over at Kanarifuglene ikke har fått tildelt noen straffespark, men i kveld fikk de sjansen fra krittmerket.

Bjørn Helge Riise var egentlig på vei ut av feltet og faresonen etter 27 minutter, da han ble hektet av Petter Bruer Hanssen, en korrekt avgjørelse av dommer Tommy Skjerven.

Arild Sundgot gjorde ingen feil fra 11 meter, da han banket inn sitt femte for sesongen og hans 97. i karrieren.

TRAFF TIL SLUTT: Her brenner Magnus Myklebust en LSK-sjanse. I andreomgangen kom derimot målet han har ventet på. 3-1-scoringen var hans første for sesongen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TRAFF TIL SLUTT: Her brenner Magnus Myklebust en LSK-sjanse. I andreomgangen kom derimot målet han har ventet på. 3-1-scoringen var hans første for sesongen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Lillestrøm dominerte i starten, men spesielt Magnus Myklebust manglet det lille ekstra foran mål. Yngstebror Riise var også nær scoring helt i begynnelsen, da frisparket hans fra drøyt 20 meter ble dyttet i stanga av keeper Kenneth Høie.

Start kom seg mer inn i kampen etter hvert, men de kom ikke nærmere enn Espen Børufsens halvvolleyskudd over, fra 14 meter. Den burde han i det minste satt innenfor stengene, men han kom seg ikke over ballen.

Tre mål på fem minutter
Andreomgangen var forferdelig i starten, og feilpasningene florerte. Men plutselig løsnet det - for begge lag.

56 minutter: Etter klabb og babb i feltet klarte til slutt Bjørn Helge Riise å krige til seg ballen. Han var nådeløs og dunket ballen i mål fra seks meter.

59 minutter: Mads Stokkelien reddet litt av spenningen, da han plukket opp en retur etter et Bernt Hulsker-skudd. Unggutten scoret enkelt sitt sjette for sesongen.

60 minutter: Lillestrøm svarte umiddelbart, og det var en etterlengtet scoring Kanarifansen fikk se. Riise spilte fri Myklebust, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Fra fryktelig kjedelig til 3-1 i løpet av fem minutter.

Blør for Lillestrøm
Etter dette begynte lagene å gjøre feil igjen, og skikkelig temperatur ble det først da Bernt Hulsker satte albuen i ansiktet på Håvard Nordtveit etter 63 minutter.

De gikk opp i en hodeduell og Hulsker brukte albuen litt vel aktivt. Nordtveit ble liggende, med blod i munnen, men han ble plastret sammen på sidelinja og kom inn igjen.

SUNDGOTS 97.: Arild Sundgot scoret kampens første, da han puttet sitt 97. mål i karrieren. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SUNDGOTS 97.: Arild Sundgot scoret kampens første, da han puttet sitt 97. mål i karrieren. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Som i serieåpningen mot Stabæk blødde den utlånte Arsenal-spilleren for Lillestrøm.

- Den ene fortanna hans ble bøyd langt inn i munnen, men han ville spille videre. Han er en tøffing. Hulsker hadde en høy albue i førsteomgangen også, og vi sa fra til dommeren om det. Det er farefullt spill, sier LSK-assistenttrener Petter Belsvik til NRK.

Og det var nettopp Hulsker, kveldens mest upopulære mann på Åråsen, som sørget for noen spennende sluttminutter, da han headet inn en redusering ni minutter før slutt.

Det ble derimot ikke flere mål og LSK klatret bort fra de tre bunnlagene. De har likevel bare to poeng mer enn Strømsgodset på kvalikplassen.

- Det ble en innholdsrik kamp, som varierte fra det litt slappe til fine scoringer og bra spill. Jeg er fornøyd med at vi scorer tre mål og vinner, sier Henning Berg til NRK.

Start i trøbbel
Start måtte i kveld klare seg uten Christan Bolaños, på grunn av uenigheter med det costaricanske fotballforbundet.

- Fotballforbundet i Costa Rica ville ikke frigi spilleren til tross for gjentatte henvendelser fra oss. Vi fikk aldri svar på våre forespørsler om frigivelse, sier sportsdirektør Svein Mathisen.

Bolaños var tatt ut til å spille i amerikanske Gold Cup, men takket nei fordi han ikke ønsket å være så lenge borte fra familien. En gledelig beskjed for Start selvfølgelig, som fryktet å miste en av Tippeligaens beste spillere i flere kamper.

Start har også midtstopper Clarence Goodson i Gold Cup, og må neste kamp klare seg uten midtstoppermakker Bård Borgersen - som ble utvist rett før slutt (to gule). Og som om ikke det var nok. På overtid fikk også Hunter Freeman gult, noe som betyr at også han må sone mot Strømsgodset.

Da vil tre av de fire faste forsvarsspillerne være ute.