- Min beste kamp

HORNBÆK (Dagbladet): Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen, spilte sin beste kamp på hardcourt da Norge overraskende åpnet med 1-1 mot Danmark i Davis Cup i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Frode Andersen sikret fortsatt spenning i Davis Cup-turneringen mellom Norge og Danmark etter at han slo Jonathan Printzlau 6- 1, 6- 4, 6- 2.

Strålte

Han avsluttet siste game med tre serveess og strålte av glede da seieren var sikret. Andersen var usikker før turneringen på grunn av en lei forkjølelse. Dette har gått ut over oppladningen, og han måtte trekke seg fra en turnering i Båstad for å bli frisk nok til dagens kamp.

- Kampen var en av det beste jeg har spilt i Davis Cup-sammenheng, og den beste på hardcourt noensinne, sier Andersen til Dagbladet.

Før kampen fryktet Andresen at kreftene skulle ta slutt, men det gikk bedre enn ventet.

- Nå må jeg vurdere å bruke Jan Frode Andersen i doublekampen, sier landslagkaptein Anders Håseth.

Egentlig er det Stian Boretti og Helge Koll Frafjord som skal spille double, men det er mulig å endre lagoppstilling fram til en time før kampstart.

- Den som vinner doublekampen, vinner nok også turneringen, sier Andersen.

Norge spiller semifinale mot Danmark i Davis Cup i Euro/Afrika-sone II. Danskene var selvsikre på seier før turneringen startet, men da stjernespilleren Kristian Pless trakk seg i protest før dagens kamper, ble Danmark svekket. Den danske landslagkapteinen valgte å spille på et hardt underlag mot Norge, som er en typisk grusnasjon. Valget av underlag førte til at Pless nektet å spille, fordi han foretrekker grus. Dermed mistet Danmark sin beste spiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer