- Min beste medalje

Mika Kojonkoski var rørt til tårer etter Lars Bystøls OL-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRAGELATO (Dagbladet.no): Den finske mirakeltreneren Mika Kojonkoski har vunnet OL-medaljer med både Østerrike og Finland tidligere. Likevel var han ikke i tvil om hva Lars Bystøls gull betyr:

- Det er den beste medaljen jeg har vært med på noensinne, sier Mika.

Mentalt voksen

Han står foran en haug av pressefolk med tårer i øynene. Noen vil vite hva han har gjort med Bystøl. Fra å bli degradert til b-laget i sommer, har altså Bystøl bevist at han kan være verdens beste skihopper når det gjelder som mest.

- Lars har blitt mentalt voksen. Jeg har hele tida visst at han har det som trengs. Han trengte bare en dytt i riktig retning, sier Kojonkoski.

Supertreneren sier han føler dyp lykke ved å se eleven hoppe til gull. Og det smakte ikke så verst med bronsen til Ljøkelsøy i samme slengen.

- Dette var vår dag. Men man må være litt heldig for å vinne også. I dag var vi litt heldige, sier han.

Vant på stilen

STOLT TRENER: Mika Kojonkoski sammen med sine medaljører Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy. Foto: Reuters/Scanpix
STOLT TRENER: Mika Kojonkoski sammen med sine medaljører Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Forrige uke rippet det finske hoppmiljøet opp en krangel om stilpoeng. De mente at norske hoppdommere spesielt ga finske utøvere for lave stilpoeng fordi de ønsket at de norske skulle vinne.

I dag hoppet sølvvinner Matti Hautamäki en halv meter lenger enn Bystøl totalt, men kom likevel ett poeng bak til slutt.

Stilpoengene ble avgjørende. I norsk og bystølsk favør.

Kojonkoski vil ikke være med på noen diskusjon om hvem som blir forfordelt med stilpoeng, men konstaterer følgende med et smil om munnen:

- Tidligere mistet vi et par plasseringer på landingene våre. Det har vi jobbet med, så hvis vi fikk flere poeng i dag på grunn av det takker jeg for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer