- Min beste seier

Da Bjørn Einar Romøren (22) svevde ned til sin andre verdenscupseier tenkte han bare på om Norge kunne ta trippelseier i Lahti.

- Dette var en bedre prestasjon enn i Bischofshofen. En seier i hoppuka er nok større , men i dag var jeg best. I Bischofshofen hadde jeg litt flaks, forklarer Romøren som i går tok sin andre verdenscupseier i karrieren. Den første kom i Bischofshofen i januar 2003.

Mer inne

- Dette var dritartig. Det er ikke så mye annet å si om det, medgir Romøren til Dagbladet.

Slik beskriver Romørens sitt første hopp på 125,5 meter:

- Jeg hadde ikke helt rolige ski. Det ble litt rocking. Så jeg hadde et par meter til inne.

Og det fantastiske vinnerhoppet på 126 meter:

- Bedre balanse i andre omgang. Veldig bra.

22-åringen lå på fjerdeplass etter første omgang, og da han landet på sletta etter andrehoppet, var ikke seier det han tenkte på.

- Jeg visste at de andre skulle hoppe veldig bra for å slå meg. Men jeg tenkte mest på at vi kunne ta en trippel. Det hadde vært sinnssykt, sier Romøren.

God rominnsats

For de norske gutta fortsatte der de slapp i lørdagens formidable lagkonkurranse. Bare hjemmefavoritten Janne Ahonen greide å hindre norsk storeslem. Roar Ljøkelsøy ble nummer to og Tommy Ingebrigtsen nr. 4. Ljøkelsøy ligger nå 172 poeng bak Ahonen i kampen om sammenlagttittelen.

- Romkompisen min skulle nok gjerne hatt de 20 poengene. Men vi må kunne si at innsatsen på rommet var god i dag, sier Romøren etter dobbeltseieren.

Seieren var Norges tiende verdenscupseier denne sesongen. Det er ny rekord. Og én mer enn i 81/82-sesongen.

Jubelsesong

Lahti-triumfen topper en jubelsesong for 22 år gamle Romøren som har satt norsk rekord, blitt nummer 6 i skiflygings-VM og vunnet laggull i samme mesterskap.

- Har du oppnådd målsetningene dine for sesongen?

- Det har jeg absolutt gjort. Det eneste er at jeg hadde lyst til å gjøre det bedre i hoppuka. 6. plass i VM var vel realistisk i forhold til hva jeg kunne håpe på, sier han.

Janne Ahonen ledet etter første omgang i går. Men måtte til slutt se seg slått av Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy.

Ahonen safer

- Skal ikke se bort fra at han prøver å safe inn til sammenlagseieren. Ahonen sa på pressekonferanse etter rennet at han hoppet som han gjorde i treningshoppene. Helt rolig og behersket. Det virket ikke som han prøvde helt ordentlig, sier Romøren.

- Skjønner du Ahonen?

- Tja. Nå er det litt utenkelig at jeg kommer i en situasjon der jeg trenger å tenke på om jeg skal safe inn til en sammenlagtseier i verdenscupen, kommenterer Romøren.

NY JUBELDAG: Bjørn Einar Romøren lå på fjerdeplass etter første omgang, men landet på 126 meter i andreomgang og vant i Lahti.