-  Min beste skuddserie

Med laseropererte øyne holdt Linda Tjørhom (26) skyteoppvisning i så tjukk tåke at arrangørene vurderte å avbryte løpet.

OBERHOF (Dagbladet): Sirdal-jenta som inntil for to år siden brukte kontaktlinser viste på standplass i går at laseroperasjonen var svært vellykket.

-  På liggende skyting så jeg brukbart, men på stående var tåka så ille at jeg var usikker på om jeg skjøt på rett skive. Flere ganger i løpet av serien måtte jeg kikke over geværet for å kikke etter neste blink. Jeg måtte bare ta sjansen og skyte så fort jeg så noe som var litt gråere enn hvitt, sier Linda Tjørhom til Dagbladet.

Hun føler det var litt flaks at hun traff alt, men sier likevel følgende om den stående serien.

-  Ut i fra forholdene er det det beste jeg har gjort.

-  Kanskje, kanskje ikke

Svenske Anna Carin Olofsson (32) - som har slått igjennom for fullt denne sesongen i en alder av 32 - var den eneste som klarte samme kunststykket. Men gårsdagens andremann gikk ut som nummer to, og hadde gjort seg ferdig med begge skytingene før tåkehavet var på det verste.

Mot slutten var sikten så ille at det på arrangørplan ble diskutert om det var rett å fullføre konkurransen.

Halvt minutt raskere

Linda er selv i tvil:

-  Kanskje, kanskje ikke. Men jeg ville blitt snurt om de hadde avlyst etter at jeg var ferdig med stående. Med tanke på fellesstarten ville det ikke vært rettferdig å avlyse når noen er ferdig med løpet og andre ikke startet.

Linda hadde 13. beste langrennstid, men mener hun har minst «et halvt minutt» å gå i sporet.

STERK: Her er Linda Tjørhom på vei inn til tredjeplass i Oberhof, etter en av sine aller beste skudd-prestasjoner.