Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Min drøm er å lede Manchester United

Men Solskjær tror Ferguson holder fortet i ti år til.

STYRER DRØMMEN MOT ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær før dagens pressekonferanse hvor han røpet sin drøm om å lede Manchester United i fremtiden. FOTO: Erik Birkeland / Dagbladet
STYRER DRØMMEN MOT ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær før dagens pressekonferanse hvor han røpet sin drøm om å lede Manchester United i fremtiden. FOTO: Erik Birkeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE/MÅNDALEN (Dagbladet): Det finnes ingen snarvei til jobben som manager i Manchester United etter Alex Ferguson. Men Molde-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer, at han drømmer om at han en dag sitter i sjefsstolen på Old Trafford.

Hverken naiv eller dum Under dagens UEFA-pressekonferansen i forkant av morgendagens Champions League-kvalifisering mot FC Basel, ble Solskjær spurt om sine ambisjoner, og om han en dag så for seg å lede Manchester United.
- Jeg er hverken naiv eller dum nok til å si at jeg kan gjøre den jobben. Men i fotballens verden vet ingen hva som skjer. Hadde du spurt meg for 20 år siden om jeg kunne spilt for Manchester United, hadde jeg svart nei, sier Solskjær.

- Det er min drøm Men Solskjærs egen erfaring i United-systemet har tydeligvis lært han litt om hvordan man avanserer oppover i den store klubben.

Selv gikk han fra spiller til en jobb som trener for reservelaget.

I dag sa han for første gang offentlig at han drømmer om å bli United-sjef.

- Jobber du hardt, lærer og tar nye steg vil du gradvis få jobbene som følger. Så det er min drøm, men jeg sier ikke at det er en realistisk drøm, for det er en stor jobb. Men Alex Ferguson blir nok værende i ti år til, sier Solskjær og ler godt.
Levende legender som læremestre At tiden som spiller i Manchester United har gitt Solskjær påfyll av viktig fotball-kompetanse, er han svært åpen rundt.

På spørsmål om han ville blitt Molde-manager om han ikke hadde hatt ballasten fra England, sier han nei og ramser opp en rekke fotball-legender som han selv har hatt som både læremestre og forbilder.

- Jeg hadde nok ikke vært manager for Molde om jeg ikke tidligere har spilt i Manchester United med de beste medspillere, og den beste manageren. Jeg sier ikke at dette er den eneste veien, men for meg har det vært en fantastisk måte å lære på, sier han og fortsetter: - Jeg har lært fotball av Alex Ferguson, Steve McLaren, Carlos Manuel Brito Leal Queiroz, Brian Kidd og René Meulensteen, sier Solskjær og fortsetter: - Men i store klubber som Manchester United, er det fra medspillerne du lærer mest. Jeg har lært mye fra Eric Cantona, Ryan Giggs og Roy Keane. Jeg har hatt så mange gode opplevelser innen fotballen, opplevelser jeg nå bruker for å få mine spillere til å bli så god som de kan bli.

RETTER BLIKKET MOT FERGIES STOL: Manchester United-sjef Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær. Vil den tidligere spilleren og Ferguson-yndlingen én vakker dag ta over jobben som United-sjef? Foto: Hans A  Vedlog / Dagbladet
RETTER BLIKKET MOT FERGIES STOL: Manchester United-sjef Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær. Vil den tidligere spilleren og Ferguson-yndlingen én vakker dag ta over jobben som United-sjef? Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!