Min drømme- ellever (del I)

HOTELLSENG PÅ SØRLANDET (Dagbladet): En og annen gjøk hevder fra tid til annen at menn ser annerledes på fotball enn kvinner. Hvor ko-ko det enn kan høres; de har et poeng.

Flere av mine venninner, for eksempel, håper innstending at Portugal skal vinne EM. Ikke fordi de har slekt der nede, eller aldri kom over ferieflørten på Algarvekysten. Ikke fordi de tror det kan være bra for eksportballansen, trekke flere turister, eller fordi portugiserne nødvendigvis spiller best heller.

Nei, de håper Portugal blir europamestre fordi de har det peneste laget. Sånn er det bare.

Og hva er galt med det? Vi er tross alt kvinner, vi har våre behov. Vi ruger i godstolen i 90 minutter mens 22 topptrente karer bedriver massive fysiske utskeielser i lårkort på plenen - ikke rart instinktene våkner.

De som innbiller seg at denne bivirkningen er utilsiktet, er rimelig førstereis. Nå har det italienske fotball-laget begynt å spille i tettsittende stretch-drakter (og da mener jeg ikke de øst-europeiske frotth-trusene vi - piker 11 år - ble truet til å spille håndball i på begynnelsen av 80-tallet). Italienerne har mer klasse enn som så. Vel er Maldini lekker, men ett sted går grensen - selv for en stødd som ham. Hvilket gutta selvsagt er smertelig klar over.

Fra italiensk hold heter det at poenget med de nye tettsittende strecth-draktene er at spillerne skal kunne nå ballen selv om de blir holdt i trøya.

Særlig. Vi vet bedre. Forfengeligheten lenge leve. Det er ikke bare temperaturen i hallen som gjør at curling aldri kan bli noen folkesport. Fotball har liksom det lille ekstra. Det er sport avec for hele familien.

Men når det kommer til instinktene raser de nok verst for lett verpesjuke høner som meg selv. Jeg må innrømme at formtoppen ikke er det eneste jeg tenker på i uttaket av drømme-ellver`n. I stille stunder, som nå, mallplassert i fremmed by, på feil hotell, alene foran tv`en med et begredelig svensk lag på skjermen og denne gudsjammerlige skarringen på alle kanter, er det lett å drømme seg bort.

Første-elleveren... Alternativene er mange: Familieidyll på Melhus med Roar Strand? Not exactly. Myggsommer på Sørlandet? Ikke akkurat idag, kanskje. Spansk-kurs i Sevilla med Frode Olsen? Si senur!

Men det er ikke eventyret som står i fokus når innstinktene tar over og scanningen av landslagsgener er igang. Mer hva slags fedre de kunne ha blitt.

Oversikt følger i morgen.