Min drømme-ellever (del II)

HOTELLSENG PÅ SØRLANDET (Dagbladet): Som jeg var inne på igår: Vi har alle våre motiver for å sette opp drømme-elleveren.

Lille skjerm på tv`en der, hvem har de beste genene på laget her? Som jeg lovte alle mine sju lesere som klarte kunststykke å finne denne bortgjemte spalta i gårsdagens avis (premie kommer i posten), her følger en oversikt over de beste fars-emnene på fotball-landslaget, sett ut ifra en vurdering av totalsituasjon. Den store gen-testen (en klassiker til glede for nye lesere):

1. Stig Inge Bjørnebye.

Oppførte seg eksemplarisk og uselvisk da frua fikk depresjoner i forbindelse med komplisert svangerskap. PLUSS: Spilt i RBK, har både IQ og EQ, elegant, passe formuende og gjevnaldrende med undertegnede verpesjuke høne. MINUS: Oppvokst på Elverum, gift, to barn fra før.

2. Frode Olsen

Intelligent og lite selvhøytidelig type med ironien på plass. PLUSS: Spilt i RBK, snakker spansk og har fortid som vokalist i rockeband. MINUS: Gift, har en sønn, usikker størrelse på formue, brekende dialekt.

3. Erik Mykland

Karismatisk, frekk og temperamentsfull. Beina bra plantet, og hodet ser ut til å være skrudd til på riktig plass. PLUSS: Programmert for cafhliv, sosiale antenner, skarrer ikke. MINUS: Skal flytte til Tyskland. Også var det det der med kone og barn da.

4. Bent Skammelsrud

Sa nei til karriere i Tyskland for å være i nærheten av datteren i Trondheim. PLUSS: Spiller i RBK, singel, datteren har godt av flere søsken. MINUS: Bor i Malvik, litt forsiktig type.

5. Kjetil Rekdal

Rekdal er en utfordring, men kombinasjonen lunefull bygdegutt/ukomplisert byjente kan det bli fine unger av. MINUS: Humørsyk, egen, gift og med en skokk unger. PLUSS: Sterk personlighet, ansvarlig type, fin å spille på lag med.

6. Steffen Iversen

Litt ung, men en fin fyr med strålende framtid. PLUSS: Har spilt på RBK, kompis av broder'n, bor i London, hytte på Oppdal, ingen barn. MINUS: Liker D.D.E., mamma vasker treningstøyet, sju år yngre enn undertegnede.

7. Dan Eggen

Akkurat kåret til Norges mest sexy spiller. PLUSS: Halvt dansk, bokorm, snakker spansk, passe rocka. MINUS: Kjører BMW, digger satanrock.

8. Vegard Heggem

Pen, oppvakt og kledelig privat type. PLUSS: Har spilt på RBK, kjører Audi TT, singel. MINUS: Vet lite om hva han egentlig holder på med der borte i Liverpool.

9. John Carew

Litt uferdig, men god på bunnen. PLUSS: Har spilt på RBK, jordnær mor (barnevakt), vil få pene barn.

MINUS: Vimsete type, fare for primadonnanykker.

10. Roar Strand

Bunnsolid familiemann, trofast mot Rosenborg. PLUSS: Ligner litt på Sola i Dumdum Boys. MINUS: Bor på Melhus, veldig gift og med to unger.

11. Ole Gunnar Solskjær

Selveste Askeladden. MINUS: Trigger morsfølelsen. Forplantning føles incestiøst. Reagensrør kommer i posten.