Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Min flotteste scoring

Middlesbrough- Liverpool 1- 3. Så glad ble Vegard Heggem da han lagde jomfrumålet for Liverpool i går. Nordmannen hadde hastverk med å oppfylle løftet overfor manager Gerard Houllier - scoring i 1998. - Det var mitt flotteste mål noensinne, sier Vegard.

Se nærmere på bildet av Heggem, som mottar gratulasjoner fra superstjerna Steve McManaman, og føy til nordmannens egen kommentar:

- Alt du gjør på denne fotball-sinnssyke øya blir målt i scoringer. Det spiller ingen rolle om du er forsvarer eller spiss. Alle forventer at du lager et mål i ny og ne. Nettopp derfor var det så innmari viktig for meg endelig å lykkes. Det hadde vært litt rart å avslutte 1998 uten ett eneste mål.

På Riverside Stadium spilte Vegard Heggem flanke i et 3- 5- 2 system, og Vegard var veldig godt fornøyd med både seg sjøl og laget.

- Mitt flotteste mål

Og når han først skulle lage mål, gjorde det ingenting at det var hans flotteste noensinne som fotballspiller.

Sjøl synes Vegard at scoringa var finere enn den han lagde borte mot AC Milan og sendte Rosenborg til kvartfinalen i Mesterligaen.

- Jeg fikk ballen ute på høyresida og satte fart innover. Flere lagkamerater gikk på løp og skapte store rom jeg bare kunne gå i. Da jeg kom inn i feltet, bestemte jeg meg for å løfte ballen over keeper, som var på vei ned.

- Det var sannelig på tide at også jeg fikk nettkjenning, sier Vegard.

Tror på gull

- Det er noe eget med den første scoringa for en klubb. Det er ingen tvil om at min egen status i Liverpool øker etter dette. I England blir målscorere behandlet med dyp respekt, sier Heggem.

Og tror du manager Gerard Houllier var fornøyd med nordmannen, har du helt rett. Franskmannen var raus med godordene, klappet unge Heggem på hodet og kom med sitt fasteste håndtrykk.

For etter en heller mager poenghøst, løsnet det for Liverpool i går. Og fortsetter det slik mot Newcastle på Anfield Road i morgen, kan Vegard Heggem få rett i det han sa til Dagbladet lille julaften:

- Kampen om ligamesterskapet er ikke kjørt for vår del.
- Den påstanden står jeg fortsatt ved. Det er bare åtte poeng fram, og toppklubber har avgitt poeng før.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling