- Min første tanke var: Hvor lenge har Petter gått med følelsen?

Per Elofsson er verdensmesteren som aldri kom tilbake.

NOEN MÅNEDER FØR NEDTUREN STARTET: Per Elofsson jubler for VM-gull i Val di Fiemme i 2003. Kort tid seinere ble han rammet av en såkalt mykoplasmainfeksjon, som satte ham tilbake. I jakten på å hente inn det tapte kjørte svensken seg helt i grøfta - og ble aldri den samme igjen. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez
NOEN MÅNEDER FØR NEDTUREN STARTET: Per Elofsson jubler for VM-gull i Val di Fiemme i 2003. Kort tid seinere ble han rammet av en såkalt mykoplasmainfeksjon, som satte ham tilbake. I jakten på å hente inn det tapte kjørte svensken seg helt i grøfta - og ble aldri den samme igjen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyheten om at Petter Northug kan være ute til jul, og i verste fall gå glipp av VM, har spredd seg som en farsott i morgentimene tirsdag.

Når Dagbladet ringer den tidligere svenske langrennskongen Per Elofsson i 10-tida, er han allerede fullt oppdatert på skriveriene om Northugs mulige overtrening.

Få kjenner akkurat den følelsen bedre enn Elofsson. Han var langrennssportens største stjerne da han trente seg i senk sommeren 2003, og etter det ble han aldri den samme igjen.

- Han må våge å hvile Men før nordmenn hopper i stolen: Svensken verken tror eller håper det går så ille for Northug.

- Min første tanke da jeg hørte om dette var: «Hvor lenge har han gått med følelsen?» Om han har hatt følelsen i et par uker, vil dette gå over fort. Da vil kroppen hans hente seg inn om ikke lenge. Men om han har belastet systemet en lengre periode, og presset kroppen mer enn den har tålt fra midten av sommeren og gjennom hele høsten, vil det ta betydelig lengre tid, sier Elofsson til Dagbladet.

- Hvilke råd vil du gi Petter nå?

- Det er viktig at han våger å hvile, og lar kroppen restituere seg. Om Petter er overtrent må han kjenne glede igjen før han kjører på, ikke bare gå ut og trene fordi han må. Det viktigste er å ikke bli for ivrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer