- Min hjerne har lagt opp

Erik Mykland (32) har sannsynligvis spilt sin aller siste viktige fotballkamp.

Den ankelskadde FC København-spilleren legger seg på operasjonsbordet på tirsdag. Kontrakten med den regjerende danske seriemesteren går ut til sommeren - og i går ga klubbdirektør Niels-Christian Holmstrøm beskjed om at den ikke fornyes.

- Legger du opp nå?

- Min hjerne har lagt opp, flirer Myggen til Dagbladet før han blir bitte litt mer alvorlig.

- Jeg hadde tenkt å gi meg uansett. Og jeg har nok spilt min siste kamp på toppnivå. Men man skal aldri si sånne ting hundre prosent sikkert, sier sørlendingen.

- Mosjonsspiller

Norges mest populære fotballspiller spilte sin siste kamp for FCK i september i fjor. I juni flytter Myggen til Oslo. Både Vålerenga og Lyn har ymtet frampå om at de kunne være interessert i å se 32-åringen balltrylle litt på Ullevaal. Det blir med drømmen.

- Planen framover er å bli frisk igjen og fungere normalt. Jeg håper å kunne spille på mosjonsnivå, sier han.

I likhet med en annen helt fra historiebøkene var det akilleshælen som ble Erik Myklands bane. Svenske eksperter i Umeå prøvde å ordne den venstre akilleshælen ved hjelp av en spesialbehandling. Men etter treningsleiren i Sør-Afrika for to uker siden ble ankelen verre. Og da ble det bestemt at en operasjon måtte til.

Uviss framtid

Myggen har kjøpt leilighet i Oslo, men hva han skal gjøre i framtida er i det blå.

- Det er populært å si at «jeg har fått noen tilbud». Men det har jeg ikke, sier Mykland.

Den lille mannen fra Risør ga seg på landslaget i 2000 etter 78 landskamper. I fjor vant han sin andre tittel i karrieren med København (Den første var i Ribbecupen i Arendal). Han spilte i VM i 1994 og 1998, og i EM i 2000.

FESTEN ER OVER: Erik Mykland må operere ankelen. Dermed er en lang og morsom karriere trolig slutt. Midtbanemagikeren har ikke spilt for sin danske klubb FCK siden september i fjor. Nå flytter han til Oslo.