- Min lange treningserfaring og medisinske utdanning forteller meg at det er lurt å gi seg

Leganger legger opp.

-NOK ER NOK: Cecilie Leganger legger opp som håndballspiller. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
-NOK ER NOK: Cecilie Leganger legger opp som håndballspiller. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Cecilie Leganger (39) gir seg som håndballspiller. Det melder Larvik på sine nettsider

39-åringen har slitt med skader de siste sesongene. Nå har hun bestemt seg for å legge opp.

-Jeg er glad og takknemlig for de ekstra årene, men på en kropp som ikke er helt ung lenger, som har trent mye og lenge, har der ført med seg noen skader. Noen av dem ganske alvorlige. Alle skadene er nå leget og jeg er i god form. Jeg vil gjerne fortsatt ha det slik, sier Cecilie Leganger i en pressemelding fra klubben.

Terminerer kontrakten I samråd med Larvik har Leganger kommet frem til at det beste er å terminere kontrakten. Det vil skje med virkning fra 1. november.

-Både min lange treningserfaring og min medisinske utdanning og innsikt forteller meg at det er lurt å gi seg mens leken er god. Og helsen er like god. Nok er nok. Selv om det fortsatt er gøy, kiler i magen og utfordringene står i kø, forteller Leganger.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier følgende:

- Cecilie har vært en av de mest dedikerte og profesjonelle utøverne jeg noen gang har jobbet med. Det blir et stort savn både for Larvik Håndballklubb og internasjonal håndball å ikke ha Cecilie på banen. Jeg håper likevel at vi fortsatt får se Cecilie i en eller annen rolle innen håndballen, sier Gjekstad.

Imponerende merittliste Leganger debuterte på det norske landslaget allerede i 1993. Elleve år seinere spilte hun for siste gang med flagget på brystet, i det som var hennes 162. kamp for Norge.

I løpet av sin lange karriere har hun spilt profesjonelt i land som Slovenia, Danmark og Norge. Tre ganger har Leganger løftet det aller gjeveste klubbtroféet, etter å ha vunnet Champions League.

PUBLIKUMSYNDLING: Cecilie Leganger er en ekte norsk keeperhelt. Her er hun fotografert av Marit Hommedal før en treningskamp mot Ungarn, bare 23 år gammel.
PUBLIKUMSYNDLING: Cecilie Leganger er en ekte norsk keeperhelt. Her er hun fotografert av Marit Hommedal før en treningskamp mot Ungarn, bare 23 år gammel. Vis mer

OL-gullet er kanskje det eneste som mangler i keeperens velfylte pokalskap. Hun har vunnet serien og cupen i alle landene hun har spilt i, mens VM- og EM-gullet er sikret som Marit Breiviks betrodde sisteskanse.

Les hele pressemeldingen fra Larvik her.

Det var Østlands-Posten som først omtalte denne saken.