- Min nydelige framtidige kone var stolt av meg

Romøren rømte VM-campen etter sølvet i lagkonkurransen.

SULTEN: Holmenkollen er hjemmebanen til Bjørn Einar Romøren. Han leverte varene i lagkonkurransen da Norge tok sølv søndag. Nå er fokuset rettet mot rennet i den store bakken torsdag. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SULTEN: Holmenkollen er hjemmebanen til Bjørn Einar Romøren. Han leverte varene i lagkonkurransen da Norge tok sølv søndag. Nå er fokuset rettet mot rennet i den store bakken torsdag. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (29) har hatt opp- og nedturer som en berg-og-dal-bane denne sesongen.

En opptur ble det definitivt da han fikk hoppe i lagkonkurransen søndag. De norske gutta kapret sølvet — i et ekstatisk Midtstua.

Dro hjem Etter medaljeutdelingen på Universitetsplassen i Oslo sentrum — og diverse intervjuer — dro hopprofilen hjem til samboeren Martine Remsøy (23).

- Sølvmedaljen lå på sofaen i natt. Jeg trengte å slappe av etter mange inntrykk i går. Hjemme har jeg en nydelig framtidig kone, og hun var småstolt av meg, forteller Romøren til Dagbladet.

- Hele familien synes det er gøy når jeg lykkes. De følger jo med.

Vraket Mannen som hadde verdensrekorden fra 2005 til februar i år, ble vraket til lørdagens individuelle renn i Midtstua.

Men Romøren kjempet seg tilbake. Og han leverte varene i lagkonkurransen. Nå bygger hopperne seg opp til rennet i Holmenkollbakken torsdag.

Så langt i VM kan Norge skilte med femteplassen til Tom Hilde lørdag - og sølvet i lagkonkurransen søndag.

Før mesterskapet var målet to medaljer.

Sist Norge tok et individuelt VM-gull i stor bakke, var i 1995. Den gang vant Tommy Ingebrigtsen foran Andreas Goldberger og Jens Weissflog i Thunder Bay.