- Min oppgave er å være hjelperytter

Men Edvald håper på ny etappeseier i Touren.

VIL FORSVARE TRØYA: Edvald Boasson Hagen håper på et nytt år i den norske mestertrøya. Da må han vinne NM i Grimstad på søndag. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL FORSVARE TRØYA: Edvald Boasson Hagen håper på et nytt år i den norske mestertrøya. Da må han vinne NM i Grimstad på søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen (26) vil gjøre alt han kan for å forsvare mestertrøya under NM. Så kommer sommerens vonde eventyr Tour de France.

Hagen vant NM i fjor og har kjørt i den rød-hvite-blå overdelen siden. Den nasjonale mestertrøya er ettertraktet i alle land.

- Jeg liker å kjøre med den norske trøya og vise de norske fargene i feltet. Jeg håper å beholde den etter NM. Jeg har hatt en veldig bra tid i drakten, sa Boasson Hagen til NTB tirsdag.

Thor Hushovd og Alexander Kristoff er begge på jakt etter å kapre den i rittet i Grimstad søndag.

Der er løypa ikke av de hardeste.

Boasson Hagen har to etappeseirer i Tour de France, begge i 2011, blant disse den lengste. Han får trolig sine sjanser i den kommende utgaven også.

- Min oppgave er å være hjelperytter, men forhåpentligvis får jeg noen egne muligheter også. Jeg håper på en etappeseier, men hvis vi greier å få den gule trøya til laget så er jeg veldig godt fornøyd, sa han.

Sky-laget har Chris Froome som kaptein. Det er hans sammenlagtsjanser alt legges opp etter.

Så får Boasson Hagen ta de få mulighetene som dukker opp.

(NTB)