- Min samvittighet er fullstendig ren

Herrera om kampfiksingsskandalen.

REN SAMVITTIGHET: Ander Herrera er en av 41 navn som ble nevnt i forbindelse med en spansk kampfiksingssak. Den spanske Manchester United-spilleren skriver i dag på sin Facebook-side at hans samvittighet er ren, og at han aldri har manipulert fotballresultater. Foto: REUTERS/Andrew Yates
REN SAMVITTIGHET: Ander Herrera er en av 41 navn som ble nevnt i forbindelse med en spansk kampfiksingssak. Den spanske Manchester United-spilleren skriver i dag på sin Facebook-side at hans samvittighet er ren, og at han aldri har manipulert fotballresultater. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går var Manchester Uniteds Ander Herrera et av flere navn som ble nevnt da en spansk rettssak mot kampfiksing ble åpnet.

Nå bedyrer baskeren sin uskyld på sin offisielle Facebook-side:

«I en pågående rettslig prosess som involverer Real Zaragoza (Spania), klubben jeg var så heldig å spille i fra jeg var 12 til 22 år gammel, ble 41 navn nevnt, inkludert mitt eget. Jeg har aldri noensinne hatt noe å gjøre med å manipulere kampresultater», skriver han.

Mistenkelig kamp Kampen det er snakk om, er en kamp mellom Real Zaragoza og Levante fra 2011. Zaragoza måtte vinne for å holde seg i den spanske toppdivisjonen, og vant også kampen 2-1.

Anklageren hevder Levante-spillerne mottok bortimot 9,6 millioner kroner for å tape kampen, ifølge BBC.

Herrera skal ifølge anklagen være en av ti Zaragoza-spillere som tok ut penger sendt fra klubben til å betale Levante-spillerne med. Selv skriver at han er opptatt av sportslighet, og mer enn gjerne kan bidra i rettssaken:

«Hvis jeg noensinne blir kalt inn for å forklare meg i en juridisk høring, stiller jeg mer enn gjerne opp, siden samvittigheten min er fullstendig ren. Jeg elsker fotball og tror på fair play, både på og av banen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer