- Min skyld

ULLEVAAL (Dagbladet): Bare Ronny Johnsen holdt samme nivå som John Arne Riise i går. Men det var han som gjorde feilen som førte til tap. - Jeg tar skylda, sier Riise, som også tar sjølkritikk på at han er altfor egoistisk og glad i ballen.

I 25 minutter ble Riise ble flyttet ned som back da Thomas Pereira forlot banen til fordel for Øyvind Leonhardsen. Seks minutter seinere ble Liverpool-spilleren grunnlurt av Ajax-vingen Andy van der Meyde.

- På målet gikk jeg først i press på midtbanen. De spilte vegg. Vingen var jo ganske kjapp, men jeg tok ham igjen. Da tenkte jeg at jeg enten måtte stå eller selge meg. Jeg følte at han skulle legge inn. Derfor solgte jeg meg. Han dro meg av, gikk innover, fikk skyte og det blei mål.

I går gikk Ole Gunnar Solskjær ut og sa at det viktigste for Norge i den forestående EM-kvaliken er å luke bort de personlige feilene. Riise syndet grovt mot dette i går.

- Jeg må ta skylda der. Det er klart at jeg skulle stått og vært tålmodig i presset.

John Arne Riise er heller ikke fornøyd med det han presterte offensivt. Han fikk ifølge seg sjøl frie tøyler, og ble nærmest fritatt for defensivt ansvar før pause. Det utnyttet han ikke godt nok.

For ego

- Jeg er for glad i ballen. Når vi kontrer, må jeg heller se opp og slå ballen inn til de som skal score mål. Jeg tar kritikk på at jeg burde slått ballen oftere i enkelte situasjoner.

Samtidig mener han at det er viktig at noen tør å forsøke seg på egen hånd.

- Det er alltid viktig å ha med seg folk som kan dra med seg de andre. Jeg føler at jeg er en av de som tør å stå fram, tør å utfordre i bakrom og slå gjennombruddspasninger for meg sjøl. Men jeg er litt mindre flink til å løfte hodet og slå innlegg.

- Ville vinne

I motsetning til de fleste ekspertene, mener Riise slett ikke at det skortet på entusiasme og vinnervilje i går.

- Jeg følte at entusiasmen var der i dag. Vi ville vinne, og jobbet knallhardt.

Men han innrømmer at laget falt for langt ned på banen til å tilfredsstille underholdningskravet.

- Jeg følte at vi hadde bra kontroll på dem defensivt. Men vi manglet litt offensivt, og det er synd.

Derfor forstår han antydningene til pipekonsert på tribunen.

RUNDLURT: John Arne Riise ble trukket ned som back. Litt seinere ble han rundlurt før Nederland scoret vinnermålet.