- Min skyld

Suksesstrener Morten Olsen tok på seg all skyld for sjokktapet mot Bosnia i går kveld.

Olsen ble tvunget til å forandre lagoppstillingen på fire plasser på grunn av skader og karantene før kampen mot Bosnia, noe som tydelig svekket seierssikre dansker.

- Jeg må ta nederlaget på min kappe. Jeg traff overhodet ikke på lagoppstillingen i dag. Det er mitt ansvar, sier Olsen.

- Ingen av spillerne spilte opp mot sitt beste, og jeg hadde ikke på noe tidspunkt troen på at vi skulle klare å legge det nødvendige presset og skape målsjanser. Det er vanskelig å utsette noe på spillet til keeper Thomas Sørensen, men ingen av de andre hadde dagen, sier Morten Olsen.

Følte seg uslåelige

Danskene hadde bygd opp enorme mengder selvtillit før gårsdagens hjemmekamp. Etter hele 19 EM- og VM-kvalifiseringskamper på rad uten nederlag følte de seg uslåelige. Lørdagens 5- 2-seier på bortebane mot Romania var prikken over i-en.

- Det har ikke med hovmod å gjøre. Men kravet er seier, og det skal vi nok leve opp til, fastslo René Henriksen til danske BT tirsdag.

Men Henriksen gjorde i går sitt til at danskene kom usedvanlig fort ned på jorda igjen. Han slo en feilpasning, og Martin Albrechtsen håpet på at Sergej Barbarez ville løpe i offside-posisjon. Men Barbarez, som til daglig spiller i Hamburg, lurte offsidefellen og satte ballen enkelt i nettet etter 23 minutters spill. Noen tusen bosniske tilskuere var elleville, og gjengen rakk ikke å se sine lys brenne ut før de kunne juble igjen:

Seks minutter seinere doblet Galatasaray-spissen Elvir Baljic ledelsen med et volleytreff på bakerste stolpe. Sjokkerte danske spillere ble pepet av banen av et skuffet hjemmepublikum etter første omgang.

- Trist aften

Danskene skapte i går bare én målsjanse på hjemmebane. Ebbe Sands heading etter hvilen ble nydelig avverget av Bosnias keeper.

- Det var en trist aften, konkluderte Morten Olsen.

KNUST: Danmarks Per Frandsen og Søren Berg forlater Parken sønderknust etter å ha tapt 0- 2 for Bosnia.
BOMMET PÅ LAGET: Morten Olsen.