- Min sønn ble kreftsyk av kunstgress

Helsesjef mener barn brukes som forsøkskaniner.

OMDISKUTERT: Kunstgress blir stadig mer utbredt. Nå hevder en tidligere britiske helsetopp at sønnen ble kreftsyk som følge av bruk av kunstgressbaner.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX og faksimile, The Telegraph
OMDISKUTERT: Kunstgress blir stadig mer utbredt. Nå hevder en tidligere britiske helsetopp at sønnen ble kreftsyk som følge av bruk av kunstgressbaner. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX og faksimile, The Telegraph Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tidligere britisk helsetopp i NHS Cumbria, Nigel Maguire, har nå startet en kampanje og slår alarm etter at sønnen Lewis (18) har fått krefttypen Hodgkins lymfom.

Maguire hevder sønnen ble syk på grunn av fotballtreninger på kunstgressbaner. Det er stoffer i gummikulene som pryder banedekket som får skylda.

Sønnen Lewis var på et tolvukers prøvespill i Leeds United da han ble syk for to år siden.

- Det er gjort for lite forskning på området. Dette er en milliardindustri som bruker barna våre som forsøkskaniner. Det er en skandale, sier Nigel Maguire til Telegraph.

- Målvakter som Lewis kaster seg et titall ganger på trening. De kan svelge disse gummikulene. Jo mer jeg har satt meg inn i dette, jo mer skremt er jeg, sier far Maguire.

Umulig Avdelingsdirektør for divisjonen for kjemikalier og stråling ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Gunnar Brunborg, har tidligere levert en rapport fra 2006 om temaet som nå tas opp i England.- Det er umulig å påvise en kobling mellom kunstgressbaner og kreft, sier Brunborg til Dagbladet.

Også Det engelske fotballforbundet avfeier påstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer