SNURT: Ricardo Carvalho spiller ikke neste landskamp mot Kypros, og kanskje er han også ferdig for godt med Portugal. 
REUTERS/Jose Manuel Ribeiro
SNURT: Ricardo Carvalho spiller ikke neste landskamp mot Kypros, og kanskje er han også ferdig for godt med Portugal. REUTERS/Jose Manuel RibeiroVis mer

- Min stolthet er såret

Carvalho antyder at han er ferdig med Portugal.

(Dagbladet): Portugal-veteran Ricardo Carvalho forlot onsdag landslagssamlingen og vendte ryggen til landslaget for godt.

Portugals fotballforbund meldte at forsvarsspilleren med 75 landslaget hadde forlatt samlingen i Óbidos uten noen forklaring, verken til forbundet eller landslagssjef Paulo Bento, og at han dermed var ute av troppen til fredagens EM-kvalifiseringskamp på Kypros.

- Jeg ville ikke at reisen min skulle slutte slik, sa Carvalho da han onsdag kveld kom med sin egen uttalelse. Han klaget over «manglende respekt» og «såret stolthet», uten å utdype.

- Jeg er bare en idrettsmann blant mine kolleger, men jeg fortjener også omtanke og respekt, skrev han i en uttalelse videreformidlet av nyhetsbyrået Lusa. 33-åringen har spilt under trener José Mourinho og vunnet titler i fleng både i Porto, Chelsea og nå i Real Madrid.

Han har vært fast inventar i Portugals kamper i gruppe H, hvor også Norge kjemper om EM-plass. Portugisiske medier spekulerer i at Carvalho trolig hadde fått beskjed om at han ikke kom til å starte i Nikosia fredag, og at han ikke godtok vrakingen.

(NTB)