- Min største kamp

LONDON (Dagbladet): Etter halvannen time med video og to timer og et kvarters trening er Tore André Flo klar for karrierens største klubbkamp. - Vi har ikke fått laget, men jeg tror det blir Zola og jeg som starter, sier han til Dagbladet.

Begrunnelsen for spådommen bygger på påskesuksessen mot Tottenham, bråstor tillit hos Vialli, sistnevntes tunge form og det faktum at dødballspesialist Zola trente frispark for seg sjøl etter gårsdagens trening.

- Når han gjør det, spiller han alltid, sier Tore André.

Og når det gjelder stryningen sjøl:

- Jeg tror bare at jeg skal spille.

Tore André Flo er per dato den Chelsea-spissen som kan ødelegge mest hjemme hos motstanderen. Derfor blir det nok som han sier. Og en kort rundspørring blant supporterne som var på treningsfeltet i går, bekrefter nødvendigheten av norsk spisskompetanse.

- Flo må spille.

Finale på Råsunda

- På klubbnivå blir det min desidert største fotballkamp, sier Tore André. - Det handler tross alt om en finale i Europa.

For å komme til Råsunda i Stockholm 13. mai må Chelsea gjøre det som skal til med Vicenzas to uker gamle 1- 0-ledelse. Det betyr at de i utgangspunktet må holde målet rent. For slipper de inn ett baklengs, må Flo og kameratene ordne tre framover for å gå videre.

Det er bare sånn det er i Europa.

Men manager Vialli har et par andre ting å tenke på også. Ikke minst det faktum at han er redd for at spillerne med gule kort vil være redde for å gå inn i tøffe og nødvendige taklinger. Og i troppen som møter opp på Stamford Bridge i kveld, står åtte mann i fare for å miste en eventuell finale.

Cupen betyr alt

Tore André Flo hører ikke blant dem.

- Det eneste som betyr noe for meg er at Chelsa kommer til finalen, sier Vialli. - Hvem som eventuelt vil være spilleklare er uinteressant. Og derfor har vi ikke råd til at noen går rundt og er redde for gule kort og en finale på tribunen.
- Slike tanker er den sikreste veien til tap.

Og:

- Spillerne må være tøffe, de må være bestemte, og framfor alt må de framstå som vinnere, fortsetter Vialli. - Jeg tror ingen kan forestille seg hvor viktig det er for meg å vinne denne cupen i mitt første år som trener.

Chelsea overnatter vanligvis på hotell før kamper av kveldens kaliber. Men - ikke denne gangen.

- Vialli spurte oss hva vi ønsket sjøl, sier Tore André Flo.

Og så dro han rett hjem.

  • Spillere med gult kort: Dan Petrescu, Frank Leboeuf, Gustavo Poyet, Dennis Wise, Michael Duberry, Gianfranco Zola, Paul Hughes og Mark Nicholls.