- Min største seier

BUCURESTI (Dagbladet): 500 klissblaute nordmenn sto igjen i øsregnet for å hylle Norges landslagstrener. De gjorde det med Semb, Semb, Semb. Og du så det på ham - både gleden og stoltheten. Og følelsene han ikke maktet å skjule.

- Jeg er utrolig glad inni meg, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Jeg er utrolig glad langt, langt inni meg. Og sjøl om det er vanskelig å sette store fotballkamper og opplevelser opp mot hverandre er nok dette min største kamp som trener.

- En fotballseier blir ikke søtere enn denne.

Før pause mente mange av oss at Norges prestasjoner ut over viljen til å løpe etter hver eneste ball var et lite øst- europeisk gufs fra den tida vi ikke var flinke til å spille fotball. Da Steffen Iversen scoret det vanvittige seiersmålet ble gufset til et massivt gledeshyl. Og når viljen i tillegg lyser, slitet blir levert og den andre norske målsjansen stanges inn til triumf er det en bekreftelse på at vi igjen har det fotballnasjonen Norge har savnet og ventet på i to år:

Et vinnerlag.

Flaks og spisskompetanse

- Skal du slå Romania borte, må du ha litt flaks også, sier Nils Johan Semb. - Når du er til de grader under press som vi var i deler av denne kampen, er det også viktig at du tar vare på de sjansene du får. Og etter at Ole Gunnar (Solskjær) fikk den første og misset var det utrolig viktig at Steffen (Iversen) satt den andre.

- Sjøl om Steffen ikke spilte noen god kamp viste han hvilken spisskompetanse han har der og da.

Skreddersydd

John Arne Riise viste det samme da han serverte Steffen Iversen ballen på hodet. En skreddersydd corner fra den øverste skuffen. Men det var tilfeldig at han var der nede ved cornermerket da Norge vant kampen i det 83. minutt. Og ikke på benken.

- Det var sååå lite om å gjøre at jeg byttet ham ut før scoringa, sier Semb og viser ei glippe mellom tommel og pekefinger som knapt er synlig. - John Arne hadde heller ingen god kamp. Men han har det han leverte - evnen til å slå livsfarlige dødballer. Og derfor lot jeg ham også fortsette.

Før kampen ble landslagsgutta enig om å opptre som verdens beste jobbelag. Sjøl om banen ikke innbød til fotball - og det kan til de milde grader bekreftes gjennom den spaserturen jeg hadde sammen med Nils Johan Semb over banen etter kampen, der skoa gikk tvers igjennom myrlaget og gjørma sto til et stykke oppå leggen - så skulle det jobbes. Og det var det som ble levert - slit og disiplin - alt sammen under kaptein Henning Bergs enorme vaktbikkjeatferd bakerst i laget.

Sammen med alt det andre han har som fotballspiller.

Norges vaktbikkje

- Henning er mye mer enn det du ser, skryter Nils Johan Semb. - I denne kampen så han fotball for hele laget. Og han har et fantastisk fotballhode som kan så utrolig mye.

- Henning er veldig viktig for dette laget.

Dommer Ivanov fra Russland var ikke uviktig han heller. Det finnes nemlig nok av folk med fløyter som hadde gitt Romania straffe da Claus Lundekvam uforskyldt handset midtveis i andre omgang. Men Ivanov falt ikke for presset - han brydde seg ikke om hvor han var. Og lot nåde gå for rett.

Heldigvis.

- Jeg har aldri sett en bedre dommer, sier Nils Johan Semb. - I min bok får han 10 poeng på børsen. Og det er godt at det finnes folk som denne karen. Som dømmer ett hundre prosent konsekvent matchen igjennom.

Framtida er lys

Før kampen snakket Nils Johan Semb om viktigheten av å beholde denne gruppa samlet. Klarer han det, og ikke får skader som ødelegger balansen, liker han alt han ser av framtid. For Norge er igjen et lag som er veldig vanskelige å slå. Og som i den flytsonen det befinner seg akkurat nå er i stand til å vinne alle fotballkamper.

- Før kampen sa Ståle Solbakken at en seier her vil komme høyt opp på lista over de største norske fotballprestasjonene, sier Nils Johan Semb. - Det er jeg helt enig i. For vi har ikke akkurat vært bortskjemte med for mange gode resultater øst i Europa. Og det er veldig gøy å ha vært med på det.

Fullt trøkk

Onsdag venter Bosnia på Ullevaal. Det bør bli fullt hus. Og når landslaget lander på Gardermoen i ettermiddag, er gårsdagen i Bucuresti fordøyd.

Fra og med i dag handler alt om tre EM-poeng til.

- Fullt trøkk og fullt fokus inn mot den kampen, sier Nils Johan Semb. - Og veldig lett trening. For dette kostet - det var et gjørmeslag av dimensjoner. Sjøl om vi er veldig glade alle mann er gutta også utrolig slitne.

- Du har fått en EM-start som tilhører drømmer?

- Vi ligger øverst sammen med Danmark, har møtt de to antatt beste lagene i gruppa og står nå foran en hjemmekamp. Klart det ser utrolig bra ut, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

DEN SØTESTE SEIER: - En fotballseier blir ikke søtere enn denne, sier en utrolig glad landslagssjef Nils Johan Semb. John Carew og Ole Gunnar Solskjær er med å hyller Semb.