MÅLLØS: Moa er foreløpig målløs på landslaget. I morgen kan hans første landslagsscoring komme, det kan åpne veien ut i Europa. Foto: Scanpix
MÅLLØS: Moa er foreløpig målløs på landslaget. I morgen kan hans første landslagsscoring komme, det kan åpne veien ut i Europa. Foto: ScanpixVis mer

- Min største sjanse

Moa venter på sitt første landslagsmål og på å komme seg ut i Europa. I morgen kan to drømmer gå i oppfyllelse.

|||(Dagbladet): Vålerengas Mohammed Abdellaoue - eller bare Moa - har scoret 15 mål i Tippeligaen i år.

Men det er tydeligvis ikke nok for at utenlandske klubber skal åpne lommeboka og komme med et bud Vålerenga kan akseptere.

I morgen er det derimot internasjonal motstand på Ullevaal, da Frankrike kommer med et «b-lag» siden samtlige VM-spillere er vraket på grunn av bråket under mesterskapet i Sør-Afrika.

- Mange speidere En kamp med stor internasjonal oppmerksomhet, både siden Frankrike får vist seg fram for første gang siden VM-fadesen og fordi landskamper er det beste utstillingsvinduet for Tippeliga-spillere ved siden av klubbkamper i Europa.

- Jeg veit at landslaget er det beste utstillingsvinduet mitt. Det er mange speidere som ser på og stor oppmerksomhet, sier Moa til Dagbladet.

I Vålerenga har Moa utviklet et nært samarbeid med Mohammed Fellah, på landslaget fungerer det litt annerledes.

- I Vålerenga prøver vi å holde ballen i laget, mens på landslaget går det fortere fram.

Første landslagsmål Men i bunn og grunn blir jobben den samme på landslaget som enslig spiss som i Vålerenga.

- Det handler om å lukte på offsidelinja, vente og så «time» det riktig når sjansen kommer, sier Moa.

Den utenlandsaktuelle Vålerenga-spissen står med fem landskamper og null mål før morgendagens treningskamp. Det å få et landslagsmål er ikke bare viktig som en døråpner ut i Europa.

- Det er viktig å få et mål, jeg har hatt sjansene, men målet mangler foreløpig. Jeg har veldig lyst på det første landslagsmålet, sier Moa.

PS! Landslagslege Thor Einar Andersen sier Moa neppe spiller 90 minutter i morgen, dette for å begrense belastningen på Vålerengas toppscorer.