Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Min største tabbe

ULLEVAAL (Dagbladet): Mens Stabæk-spillerne jublet over cupfinaleseieren, satt Rosenborg-keeper Jørn Jamtfall (32) sønderknust i garderoben. - Tabben min ødela kampen. Det er den største feilen jeg har gjort noen gang, sier Jamtfall om 1-2 målet som avgjorde finalen ni minutter ut i første ekstraomgang.

I stedet for å fiste innlegget fra Stabæk-backen Inge André Olsen over tverrliggeren, tok Jamtfall ballen i fast grep - og mistet den. Stabæks superreserve Thomas Finstad (20) var frampå som en hauk, og omsatte gratissjansen i mål fra kloss hold.

- Vi tapte kampen på den tabben. Jeg trodde jeg var alene og tok for lett på situasjonen. Jeg beklager overfor hver og en av spillerne at jeg ødela den store dagen, sier Jørn Jamtfall etter gårsdagens Ullevaal-mareritt.

- Smertefri

For 17 dager siden ble han operert i det venstre kneet. Selv benekter Jamtfall at finale-missen har noe med skadeavbrekket å gjøre.

- Jeg har trent godt, og følte at jeg var sjef aller bakerst helt til det utilgivelige tabbemålet. Det opererte kneet er helt smertefritt, og formen slik den skal være. Trass i missen i går, valgte Rosenborg riktig finalekeeper, sier Jørn Jamtfall.

Etter at Sigurd Rushfeldt hadde ordnet ekstraomganger på straffespark, trodde de fleste på Ullevaal at Rosenborg ville dra seieren i land.

- Vi hadde kontroll, men fikk en knekk på 1-2. Den kom vi oss aldri over. Trøsten min er at det også var andre som gjorde feil - om enn ikke så synlige som min, sier Jørn Jamtfall.

Allerede onsdag jakter han revansj, i Mesterligakampen mot Galatasaray i Tyrkia.

- Jørn har rygg til å komme seg fort etter gårsdagens nedtur. Tabber er dessverre en av bivirkningene til den hyggelige keeperjobben. I dette tilfellet trenger vi verken å koble inn psykologer eller støtteapparat, sier ekskeeper og Rosenborg-trener Ola By Rise.

Tabbe-erfaring

Ingen vet bedre enn ham hva det koster å tabbe seg ut i en cupfinale.

I 1991 (3-2 seier til Strømsgodset) burde Ola By Rise tatt de to første målene. Etter kampen var han så skuffet at han ikke var oppe hos kongen og hentet sølvmedaljen sin.

- I korttenkt skuffelse glemte jeg hele medaljeutdelingen. Det hører også med til historien at sesongen året etter (1992) ble min beste som keeper, sier Ola By Rise i dag.

På Ullevaal i går følte han med syndebukken Jørn Jamtfall.

- Hadde det ikke vært for en våken og sulten Thomas Finstad, hadde Jørn bare plukket opp ballen og spilt den ut. Sånn er keeperjobben, og vil alltid være det, sier Ola By Rise.

Føler med Jørn

Også målscorer Thomas Finstad føler med Rosenborg-keeperen.

- Det er kjempevondt for ham å slippe inn et slikt mål. Likevel er jeg glad for at ballen gikk inn. Min jobb er jo å score, sier Thomas Finstad.

Klokka halv sju i dag morges var han på plass igjen i det militære, på Kolsås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling