Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Min største triumf

ULLEVAAL (Dagbladet): Hannu Tihinen holdt bakhodet kaldt, og punkterte cupfinalen med sin 3- 0-scoring. - Men de verste følelsene kom egentlig etter det andre målet. Da var jeg sikker på seier, sier finnen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor fikk han kreditert et nesten-selvmål, og ble den store taperen på Ullevaal-matta.

- Derfor var det godt at jeg traff rett mål i denne kampen, ler han.

Tihinen har to titler med sin gamle finske klubb, HJK Helsinki, men cuptriumfen overgår alt.

- Ja, det er det største jeg har vært med på. Cupen i Finland er, ja, den er ingenting, sier han på finskrogalandsk.

Siste kamp?

Cupfinalen var trolig Tihinens siste kamp for Viking. Klubben har signert en opsjonsavtale med Bayer Leverkusen. Men det er ikke sikkert handelen går i orden.

- Jeg har ikke turt å bestille ferien min enda. Det hadde vært deilig. Jeg har jo ikke hatt fri på to år. I fjor vinter spilte jeg i West Ham, men det går bra. Jeg har blitt vant til hardkjøret.

Trener Benny Lennartsson frykter konsekvensene av et Tihinen-salg.

- Ja, det er aldri gunstig å selge sine beste spillere. Det kan du bare spørre Terje Skarsfjord i Tromsø om. Alle vet hva som skjedde da de solgte Rune Lange.

Men svensketrenerens dystre spådommer til tross. Det ble en heidundrande nordisk fest i Stavanger i går. Ikke nok med at Tihinen og Bo Andersen satt ved siden av hverandre i garderoben. Begge ble tatt ut til dopingtest etter kampen, og gikk glipp av bankettens første del.

Spydde nesten

- Sånn er det når du sitter ved siden av en finne. Da blir det doping, he, he. Men for et opplegg. Vi fikk jo ikke skikkelig øl, og ikke cola. Typisk Norge. Jeg måtte pimpe vann og sånn Clausthaler, fysj, jeg måtte nesten spy, ler Andersen.

STERKEST: Hannu Tihinen header ballen i mål, og fikk dermed revansje for fjorårets selvmål i cupfinalen mot Odd.
Hele Norges coronakart