«Min største utfordring»

BRØNNØYA (Dagbladet): Roy Johansen (41) er klar for sin største utfordring i løpet av sin lange ishockeykarriere: Å få Norge tilbake i A-pulja.

Det skal den nyansatte landslagstreneren attpåtil klare på halv stilling - og med langt færre samlingsdøgn enn landslaget har hatt til rådighet under Leif Boorks ledelse.

Økonomisk er det også en risiko for mannen som har ledet Vålerenga til tre NM-gull og tre seriemesterskap de siste fire årene:

Om Norge ikke rykker rett opp i A-puljen igjen etter VM i 1. divisjon i Ungarn 13.- 21. april neste år, forblir Roy Johansen sjef på deltid i stedet for å få justert stillingen opp til fulltid.

- Gleder meg

- Jeg gleder meg stort til å komme i gang med denne utfordringen. I den pressede økonomiske situasjonen vi er i, finnes det ikke rom for å gjøre feil på veien. Vi er nødt til å få maksimalt ut av laget på kort tid. Men jeg tror vi skal klare det, og det er en av grunnene til at jeg har sagt ja til denne jobben, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Fra sommerhuset på idylliske Brønnøya i Asker kommune reiste han i går inn til Oslo for å signere avtalen som gjør ham til landslagssjef fram til over OL i Torino i 2006.

Så bar det rett tilbake til ferieparadiset hvor han nyter den flotte sommeren med samboeren Hanna.

Entusiasme

Kommende sesong fullfører han sin femte og siste sesong som VIF-sjef i tillegg til landslagsjobben. Med seg som assistent på landslaget håper Johansen å få med seg Knut Jørgen Stubdal - som også er assistenten hans i Vålerenga.

- Hvordan skal Norge igjen bli en hockeynasjon å regne med?

- Det viktigste er at alle stiller seg positive til landslagsspill, så får vi heller tåle at flere av forskjellige grunner blir forhindret fra å være med på alt. Men det er viktig at det igjen blir status å spille på landslaget, og at vi får opp entusiasmen. Jeg vet at det finnes et voldsomt potensial å bygge videre på, sier Roy Johansen.

PS! Første samling med hockeylandslaget blir 5. november.

<B>GLEDER SEG TIL ISEN KOMMER:</B> Roy Johansen nyter sommerværet i strandkanten på idylliske Brønnøya i Asker sammen med schæferen Max (7).