Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Min tid vil komme

Tålmodig Occean vil bli på Åråsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Nedturen for Lillestrøm-spissen Olivier Occean nådde et nytt klimaks da han måtte sitte på tribunen under lagkameratenes seier over Vålerenga mandag. Etter vinterinnsatsen var hans fysikk og målteft sentrale argumenter for at Lillestrøm skulle kjempe om gull. Det gjør de gule _ men æren kan knapt tilskrives Occean, som ikke har scoret tippeligamål siden 28. mai.

Nå innrømmer kanadieren - kjøpt for rundt åtte millioner fra Odd Grenland - at debutsesongen på Åråsen har vært tøff.

- Jeg trenger å finne mer stabilitet. Det er ikke annet å gjøre enn å jobbe videre med mine målscoreregenskaper, komme i gode posisjoner - og bli bedre foran mål på treningene, sier han.

- Lærer hver dag

Å se kampen mot Vålerenga fra et tribunesete var lite stas.

- Selvfølgelig var det skuffende, ikke minst fordi vi møtte et storlag som Vålerenga. Men det er trenerne som bestemmer. Det går opp og ned, det er dårlige øyeblikk og det er gode øyeblikk.

- Hva tenker du om framtida i klubben?

- Jeg tenker bare at min tid vil komme igjen. Jeg må bare stå på under treningene. Det handler om læring, og jeg lærer hver eneste dag. Og Uwe vet godt hvordan det er, så han er en bra trener for alle spisser.

TØFF TID: I forrige kamp mOt Vålerenga var Oliver Occean henvist til tribunen. Den dyrekjøpte spissen har på ingen måte slått til i LSK, men tror hans tid snart vil komme. Foto: Arnt E. Folvik
TØFF TID: I forrige kamp mOt Vålerenga var Oliver Occean henvist til tribunen. Den dyrekjøpte spissen har på ingen måte slått til i LSK, men tror hans tid snart vil komme. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Scoret fire

Kanadieren scoret fire mål for LSKs andrelag i 6-3-seieren mot Brumunddal i 2. divisjon tirsdag, og ifølge trener Uwe Rösler har han også vært så god på trening hele denne uka at han er aktuell for en plass i troppen til kampen mot Molde søndag.

- Han er ikke langt unna laget slik han ser ut nå, og har en god sjanse til å få spille mot Molde, sier Rösler til Dagbladet.no.

Khaled Mouelhi tar helt sikkert en av de to plassene for spillere utenfor EØS-området. Occean og australske Kasey Wehrman kjemper om den andre.

- I innspurten må vi vurdere nøye hva vi trenger fra kamp til kamp. Til noen kamper vil det være viktig at vi har bra med angrepsalternativer. Da vil «Ollie» være aktuell. Til andre kamper er det viktigere å ha flere midtbanespillere i troppen, sier Rösler.

Studerer økonomi

Occean avviser overfor Dagbladet.no at motgangen går utover humøret på fritida.

- Nei, jeg har et bra liv ved siden av treningene. Jeg tenker ikke bare på fotball, vet du, gliser han.

image: - Min tid vil komme

- Via Internett studerer jeg internasjonal økonomi på universitetet i Phoenix. Det får meg til å tenke på andre ting, og det passer meg godt, sier Occean.

• Din mening: Hvem er årets flopp i Tippeligaen?

<B>KJEMPEMISS:</B> Her så hele Åråsen ballen i mål, da Lillestrøm jaget seiersmålet mot Fredrikstad tidligere denne sesongen. Men symptomatisk nok headet Occean ballen rett i bakken i stedet for i nettmaskene bak Rami Shaaban.