- Min verste måned

På en måned har Liverpool ramlet fra tabelltopp til femteplass på tabellen. I går gikk Gérard Houlliers mannskap på sitt fjerde strake ligatap.

SUNDERLAND (Dagbladet): Det har ikke Liverpool gjort siden sesongen 1993-94 under utskjelte Graeme Souness' ledelse. I tur og orden har de røde tapt mot Fulham, Manchester United, Charlton og i går Sunderland. Ett skarve poeng - hjemme mot nettopp Sunderland - er alt klubben har spilt seg til i de siste seks ligakampene.

Personlige feil

- Dette er den verste måneden jeg har vært med på. Vi har gått på fem tap, alle kunne vært unngått dersom vi hadde luket bort personlige feil og satt sjansene, sier Houllier.

I går hadde de røde nok muligheter til å ha reist hjem med både ett og tre poeng. Milan Baros hadde alene tre store sjanser, foruten den han satte inn utlikningen på etter pasning fra Jamie Carragher. Også Danny Murphy burde ha scoret på ett av sine to forsøk.

- Milan kunne fått med seg kampballen hjem om han hadde vært litt heldigere, så det er ikke sånn at vi mangler struktur eller spill. Jeg ville vært mer bekymret om vi ikke skapte sjanser, sier Houllier.

Franskmannen sa nøyaktig det samme også etter tapene for Fulham, Charlton og den uavgjorte kampen mot Sunderland forrige måned. Når den samme måltørken inntreffer i kamp etter kamp, er det ikke lenger bare uflaks, som Houllier gir uttrykk for.

Bekymret

- Jo da, vi er bekymret, men må stå sammen for å bedre situasjonen. Vi skal reise oss igjen, gjennom hardt arbeid, sier Houllier.

Sunderland hadde ikke slått Liverpool hjemme siden 1958, men Gavin McCann sendte hjemmefansen til himmels da han elegant vippet inn klubbens første mål på 514 minutter etter veggspill med Tore André Flo. Samme McCann burde ha avgjort kampen fra straffemerket etter at Kevin Phillips hadde headet et innlegg fra Flo i hånda på Carragher, men klarte ikke å overliste Chris Kirkland i gjestenes mål. Istedenfor 2-0 til Sunderland, utliknet Baros for gjestene.

Liverpool så ut til å være nærmest seieren i sluttminuttene, men det var hjemmelagets innbytter Michael Proctor som avgjorde seks minutter før slutt med en kald avslutning i hjørnet.

FLO-PASNING: Gavin McCann er blitt framspilt av Tore André Flo og overlister Liverpool-keeper Chris Kirkland.