TUNG KVELD: Steinar Nilsen hadde sin verste opplevelse som fotballtrener da et agressivt og effektivt Viking-lag sendte Brann hjem til Bergen med et ydmykende 0-4 tap.Foto: Digitalsport
TUNG KVELD: Steinar Nilsen hadde sin verste opplevelse som fotballtrener da et agressivt og effektivt Viking-lag sendte Brann hjem til Bergen med et ydmykende 0-4 tap.Foto: DigitalsportVis mer

- Min verste opplevelse som fotballtrener

Og Steinar Nilsen får ikke forsterke laget, slik han ble lovet.

|||STAVANGER (Dagbladet): Viking - Brann 4-0.

- Den verste opplevelsen jeg har hatt som fotballtrener, oppsummerte en skuffet og nedbrutt Brann-trener til Dagbladet etter fadesen i «oljebyen».

Før han lot det skinne gjennom at Branns innkjøpspolitikk og handlekraft ikke stemmer overens med det han ble forespeilet da han overtok jobben som Brann-trener før fjorårssesongen.

2009 ble et skuffende år for Brann-fansen. 5. plass i serien, og aldri skikkelig med i medaljekampen. Slikt skaper misnøye i Bergen, byen som kanskje stiller høyest forventninger av alle til sitt lags prestasjoner og resultater.

2010 ser ikke ut til å bli den oppturen bergenserne håper på. Det er riktignok tidlig å trekke alt for bastante konklusjoner etter to serierunder, men i Bergen er de kjent for akkurat det - enten det er med positivt eller negativt fortegn.

Seier mot Sandefjord i neste runde vil nok bli et folkekrav i Bergen. 0-0 i serieåpningen mot lillebror Haugesund, etterfulgt av gårdagens forferdelige forestilling mot Viking skaper ikke arbeidsro for treneren - eller spillerene.

Lurt av Brann-styret
Hjemvendte Erik Mjelde er eneste nye fjes i Brann-trøya denne sesongen. Og i følge Steinar Nilsen finnes det ikke midler til å hente flere, noe som bryter med de lovnadene han fikk da han overtok treneransvaret for et drøyt år siden.

- Jeg ble fortalt at jeg skulle få muligheten til å hente spillere, og forme mitt eget lag. Sånn har det ikke blitt, sier den tidligere Italia-proffen.

- Føler du deg lurt av Brann-styret?

- Ingen kommentar, sier Nilsen diplomatisk.

Disiplinærproblemer
4-0 i sekken mot vestlandsrivalen er ille. Et unødvendig rødt kort til Austin, etter et slag med albuen mot Håkon Skogseid, gjør saken verre. Og verre skal det bli.

Rodolph Austin er allerede blitt flyttet ned fra sin midtbaneposisjon for å fylle hullet som ble etter Kristjan Örn Sigurdssons overgang til Hønefoss ør sesongen. Dermed vil Austins suspensjon gi Steinar Nilsen ytterligere hodebry.

Hvem skal bekle midtstopperplassen?

Rodolph Austin samlet til seg 6 gule og ett rødt kort i fjor. Etter to kamper har han nå ett i hver farge. Men hardtspillende Austin forventer ikke noen reaksjon fra Brann etter episoden.

-Nei, hvorfor skulle de det?, spør jamaicaneren - og trekker på skuldrene.

-Har dere et disiplinærproblem, Steinar Nilsen?

-Hvis vi har en spiller som har slått til en annen spiller, så har vi jo det. Men nå har jeg kun hørt dette fra dere journalister, jeg har ikke fått sett situasjonen selv ennå, sier Brann-treneren.

Vil det komme interne reaksjoner mot Austin?

-Det er noe klubben får ta seg av, men jeg sier klart fra til spillerne hva jeg mener, sier Nilsen - men vil ikke utdype mer.

Vaagan Moen tilbake
På Steinar Nilsens verste dag som trener, klarte han likevel å finne noe positivt - riktig nok etter ett minutts tenkepause.

- Petter Vaagan Moen er tilbake etter skade, that's it, sier Nilsen.

Så får vi se om «Mjøsas Beckham» kan føre Brann til tre poeng mot Sandefjord neste helg.