- Min verste opplevelse

MOLDE (Dagbladet): Molde - Brann 0- 1: Dommer Roy Helge Olsen opplevde alle fløyteblåseres mareritt på Molde stadion i går kveld. Han satt i gang spillet for tidlig etter et innbytte hos Molde. I den påfølgende situasjonen pekte han på straffemerket, og da kokte det over for alle i Molde. Etter kampen satt Roy Helge Olsen og gråt i garderoben.

Her er alle detaljer i episoden som vil bli diskutert i hele Fotball-Norge i flere uker framover.

- Fjerdedommeren leverer en lapp til meg om at Molde skal gjøre to bytter. De bytter inn førstemann og er i ferd med å bytte inn nummer to. Da skjer det som ikke skulle skjedd, jeg setter i gang spillet for tidlig, sier Olsen til Dagbladet.

Blir felt

I den påfølgende situasjon blir Andreas Lund felt av Branns Svante Samuelsson innenfor 16-meteren, og Olsen peker på straffemerket. Da koker det over for alle på Molde stadion.

Først er det Brann-spillerne som skal ta dommeren. I flokk og følge springer de bort til Roy Helge Olsen. Det koker i toppen på dem, og Olsen begynner å lure på om han har gjort noe feil. Flere Brann-spillere sto nemlig fortsatt og drakk av vannflaskene sine da Olsen satte i gang spillet.

Dommeren springer derfor bort til fjerdedommer og linjemann for å konferere hva som skjedde i situasjonen.

- Ikke korrekt

- Byttet ble ikke foretatt korrekt, før jeg satte i gang spillet. Derfor omgjør jeg straffesituasjonen og dømmer nytt innkast til Molde, sier Olsen.

Nå er det Molde-spillerne og lederne som koker over. Anført av en hissig Erik Brakstad stormer de bort til Olsen og flokker seg rundt ham. Glosene som blir slengt mellom partene egner seg neppe på trykk i noen aviser. Moldes sportslige leder Olav Boksasp kaster seg også inn i diskusjonen.

- Vi trenger ikke fire dommere for å avgjøre om dommeren har gjort en feil. Andreas ble tatt ned, og dette er jævlig surt, sier Erik Brakstad.

Protesterte

På tribunen reiser samtidig Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten seg. De to kameratene følger i likhet med resten av Molde stadion med på dramaet som utspiller seg på banen. På banen blåser Roy Helge Olsen i gang spillet - da med innkast for Molde. Men protestene fortsetter.

Olsen må nok en gang ta en prat med fjerdedommer, men velger å stå på sitt. På tribunen står Kjell Inge Røkke fortsatt oppreist og blir stående slik i flere minutter etterpå. Skuffelsen står å lese i øynene hans - favorittklubben lider nok et nederlag.

Etter kampen leverer Moldes kaptein Daniel Berg Hestad protest på resultatet.

Ukjent utfall

- Dette blir nå en sak mellom Norges fotballforbund, Molde og meg. Alle må levere inn sine forklaringer på det som har skjedd. Hva utfallet blir vet jeg ikke, men det er jævlig kjedelig at en sånn episode måtte ødelegge, sier Olsen.

I ytterste fall kan resultatet bli omkamp mellom Molde og Brann.

Brann-spillerne rister på hodet over Moldes protest.

- Det var ikke noe straffespark i det hele tatt, så jeg skjønner ikke hvorfor de klager. Andreas Lund går i bakken som en tomsekk, sier Mons Ivar Mjelde.