-  Min viktigste landslagshøst

John Carew kommer hjem til Norge stinn av sjøltillit - klar for å skyte landslaget til VM.

ULLEVAAL (Dagbladet): På tre serierunder står Lyon-spissen med tre mål. Legg til hattricket fra supercupfinalen mot Auxerre, og du skjønner hvorfor John Carew er blitt en av Gerard Houlliers viktigste menn siden overgangen fra Besiktas i sommer.

Han er minst like betydningsfull for Norge i høstjakten på VM-billett.

-  Dette blir min viktigste landslagshøst, sier Carew til Dagbladet.

Tror på VM

Grunnen er enkel:

-  Nå står vi foran en rekke viktige kamper, og VM er innen rekkevidde. Dessuten har det med min rolle i gruppa å gjøre. Jeg føler mye større ansvar nå enn før. Derfor blir denne høsten så viktig for meg, sier kraftspissen.

-  Om jeg kan bli målscoreren Norge trenger? Håper det. Skal i hvert fall jobbe for å innta den rollen.

Norge fører for tida i kampen om andreplassen i gruppe 5 i VM-kvalifiseringen, men det er bare tre poeng ned til femte. Italia har på sin side koblet et fast grep om førsteplassen som gir direkte kvalifisering. John Carew har god tro på at Norge klarer avansement:

-  Det blir en kjempestor utfordring, men vi har stor tro på det sjøl. Vi må spille maks, og samtidig ha flaksen på vår side, sier Carew, som mener alle de gjenstående kampene blir avgjørende.

-  Selvfølgelig. Men det er kanskje den første - borte mot Slovenia - som er aller viktigst.

-  John sprudler

For ei uke siden fortalte John Carew Dagbladet hvor viktig det var å ha det gøy på banen. I går repeterte han sitt eget suksesskriterium på Ullevaal stadion, med håp om at flere på landslaget tenker som ham.

-  Jeg har vært med på oppturer og nedturer, og vet at jeg spiller best så lenge jeg har det gøy.

Du må ikke gå rundt og være redd for å mislykkes. Skjønner du hva jeg mener?

-  Alle som spiller fotball, begynner fordi det er gøy, sier Carew.

John Carew og landslaget har ikke alltid vært synonymt med smil og suksess, men assistenttrener Stig Inge Bjørnebye er meget fornøyd med utviklingen han har hatt de siste to åra.

-  Han sprudler! Det er som Gerard Houllier sa da jeg snakket med ham sist uke: John er en god lagkamerat, sier Bjørnebye.

-  Det ser du blant annet gjennom måten han tenker fellesskap på: Han bidrar på alle måter, også utover den prestasjonen han legger ned på banen. Og det er ikke verst med tanke på at han er blitt sett på som en individualist.

Bjørnebye bekrefter at 25-åringen fra Lørenskog er blitt en viktig lederskikkelse i gruppa:

-  Ja, når du går foran, to meter lang og med oksenakke, og samtidig scorer mål, da er det klart du er en ledertype.

HAR DET BARE GØY: - Jeg har vært med på oppturer og nedturer, og vet at jeg spiller best så lenge jeg har det gøy. Du må ikke gå rundt og være redd for å mislykkes. Skjønner du hva jeg mener? sier Carew.