Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristine Minde til Wolfsburg

Minde klar for tysk storklubb - blir lagkamerat med Graham Hansen

Den norske fotballprofilen Kristine Minde spiller for tyske Wolfsburg fra neste sesong.

TIL TYSKLAND: Kristine Minde bytter klubb og flytter fra svenske Linköping. Neste sesong spiller hun for tyske Wolfsburg. Foto: NTB Scanpix
TIL TYSKLAND: Kristine Minde bytter klubb og flytter fra svenske Linköping. Neste sesong spiller hun for tyske Wolfsburg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen av den norske landslagsprofilen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

Minde har signert en avtale med Wolfsburg som strekker seg fram til sommeren 2019. 25-åringens overgang er formelt i orden når det internasjonale overgangsvinduet åpner 1. januar.

Stolt

– Helt siden jeg var liten, har jeg drømt om en gang å spille i Tyskland. Wolfsburg er en klubb jeg har stor respekt for, sier Minde.

– Jeg er takknemlig for å ha fått denne sjansen, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med mine nye lagvenninner, tilføyer hun.

Klar for den tyske storklubben er også portugisiske Cláudia Neto.

Minde var på utgående kontrakt med Linköping og går gratis til det tyske mesterlaget som nylig sikret seg plass i kvartfinalene i mesterligaen. Italienske Fiorentina ble slått i åttedelsfinalen.

Linköping er for øvrig også kvartfinaleklar. Minde scoret det svenske lagets annet mål da Sparta Praha ble slått 3-0 i returkampen i forrige runde.

Norsk kvartett

I forrige uke takket den norske landslagsprofilen for årene hun har hatt i Linköping.

– På fire år har det blitt fire gull, to sølv og to bronser, og jeg har blant annet blitt en mer stabil, målfarlig og erfaren spiller, skrev hun på sin Instagram-profil.

Nå går ferden videre til tysk fotball.

Ved siden av Caroline Graham Hansen spiller også Marie Dølvik Markussen og Synne Jensen i Wolfsburg. Sistnevnte er på lån i Stabæk.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!