- Mindre ski på TV

STEINKJER (Dagbladet): Skiforbundet har fått et lukrativt tilbud om å forlenge sin TV-avtale med den internasjonale rettighetsgiganten Mediapartner. Saken behandles på styremøtet i dag.- Forlenges avtalen kan det bety mindre ski på norsk TV, sier en TV2s sportssjef Bjørn Taalesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skipresident Jan Jensen bekrefter overfor Dagbladet at forbundet vurderer å forlenge den løpende avtalen.

- Vi tenker høyt omkring denne prosessen, men ingenting er avgjort ennå, sier Jensen til Dagbladet.

For dyrt

Han bør kanskje ikke forhaste seg heller. Både TV2 og NRK misliker sterkt skiforbundets tanker.

, NRK betaler i dag et tosifret millionbeløp til forbundet for å sende bilder fra internasjonale skistevner i Norge, eksempelvis Holmenkollrennene.

I tillegg må de betale for produksjonskostnadene. Mediapartner har likefullt de internasjonale rettighetene. Kort sagt betyr det at det er de som tjener pengene hvis Kollen-rennet blir sendt i svensk TV. Ikke NRK.

,TV2 og NRK må dessuten betale full pris for rettighetene Mediapartner eier i utlandet. Med andre ord. NRK og TV2 må grave dypt i pungen for i det hele tatt å sende ski på TV.

TV2-sporten har i år droppet samarbeidet med Mediapartner, og kuttet ut alle alpinsendingene der de er rettighetshavere. Det ble for dyrt.

Det er derfor de norske TV-kanalene er urskeptiske til at skiforbundet vil forlenge dagens avtale i to år, fra 2004 til 2006.

- Jeg vil ikke advare forbundet mot noe som helst. De er voksne ansvarsfulle menn som står når de pisser. Men de må velge om de kun vil ha penger, eller om de vil prioritere sendetid. Vi har ikke ubegrensede midler. Det finnes en bunn i Vestfjorden også, sier konstituert sportssjef Grethe Johnsen i NRK til Dagbladet.

Selger skiforbundet rettighetene til utlandet, kan de med andre ord risikere at ingen av de norske kanalene har råd til å sende ski på TV.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer