Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mindre smerter gir større OL-håp

Lene Mykjåland (28) tror hun rekker OL-kvaliken.

SNART SPILLEKLARE: Både Isabell Herlovsen (t.v.) og Lene Mykjåland nærmer seg kampform igjen. I begynnelsen av mars er det bruk for begge to, da spiller de norske fotballjentene en særdeles viktig OL-kvalifisering i Nederland. Bildet er fra VM i Canada sist sommer, der Thailand ble slått i åpningskampen. Foto: NTB Scanpix
SNART SPILLEKLARE: Både Isabell Herlovsen (t.v.) og Lene Mykjåland nærmer seg kampform igjen. I begynnelsen av mars er det bruk for begge to, da spiller de norske fotballjentene en særdeles viktig OL-kvalifisering i Nederland. Bildet er fra VM i Canada sist sommer, der Thailand ble slått i åpningskampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er bare tre uker til de norske fotballjentene skal spille den uhyre viktige OL-kvaliken mot Nrderland, Sveits og Sverige.

Vinneren får en billett til OL i Rio de Janeiro i augst. Taperne får ingenting. Enkelt og greit.

- Utrolig viktige kamper som har ligget i bakhodet siden juni fjor, sier Lene Mykjåland til Dagbladet.

Da ble Norge slått ut av VM i Canada, og misset en direkte OL-billett. At nettopp Mykjåland var Norges beste spiller i mesterskapet, var ikke nok.

Siden det bitre kvartfinaletapet for England, har OL-kvaliken ligget og murret i hodet til både Mykjåland og alle andre norske kvinnelige fotballspillere med OL-ambisjoner.

- Er du gal? En OL-billett er enormt. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å kunne bidra til det. Og ærlig talt, jeg tror vi har gode sjanser. Det har vist seg før, at det norske kvinnelaget har utviklet en vinnerkultur som gjerne gjør at vi trekker det lengste strået når det blir jevnt.

- Og jevnt blir dette. Jeg kan aldri huske å ha sett ei kvalifiseringsgruppe der utfallet har vært så uforutsigelig, sier hun.
Ikke gitt opp For Mykjålands del har deltagelsen i kvaliken vært alt annet enn en selvfølge. Hun har slitt med en smertefull belastningssakde under foten siden september i fjor høst, og har ikke rørt en fotball siden Lillestrøm slo Avaldsnes i cupfinalen i november.

Først nå får hun lov til å røre ballen igjen. Hun vet hun har dårlig tid, men lysta til å bidra er det ikke noe i veien med.

- Det er først og fremst smertene som begrenser. Men det går bedre og bedre, og jeg skal nå gradvis belaste foten mer og mer. Denne kvaliken har vært målet siden slutten av juni, og jeg har gjort alt jeg kan for å holde meg i form. Det har blitt alternativ trening to ganger om dagen, og med den fotballen jeg vel tross alt har i beina fra før, har jeg på ingen måte gitt om håpet om å kunne bidra, sier Mykjåland til Dagbladet.

Super-reserve? Det har heller ikke landslagssjef Roger Finjord.

- Vi tar ut en tropp på 23 spillere til kvaliken neste uke. Jeg er godt oppdatert på Lenes situasjon, og er det sannsynlig at Lene kan spille fotball i mars uten smerter, vil hun nok være med i den troppen, sier han.

Om ikke Mykjåland er fullt restituert, ser Finjord trolig en porensiell rolle som superreserve for henne. Mykjpland er typen som kan komme inn og snu en jevn kamp i norsk favør med sine smarte gjennombrukddspasninger fra sin sentrale midtbanerolle.

Mye positivt Finjord er for tiden i Spania der en rekke av toppserieklubbene ligger på treningsleir.

Der kan han blant annet konstatere at kraftspissen Isabell Herlovsen er i gang med full trening igjen etter over en måneds pause grunnet virussjukdom.

Fra Tyskland kommet det rapporter om at Karoline Graham Hansen spiller mer og mer, og blant annet fikk 75 minutter på banen da Wolfsburg slo Arselan 3-0 nylig.

- Det er absolutt et håp om at vi kan ha alle spillerne tilgjengelige til kvalik-spill i mars, sier Finjord, som er begeistret for måten landslagsjentene har holdt formen oppe på gjennom en vinter uten kamper.

- Vi så det på landslagssamlingen i januar, og jeg ser det her nede nå. Det er fullt trøkk. At disse jentene skal være i toppform når alvoret starter i Rotterdam i begynnelsen av mars, det er jeg helt trygg på sier Finjord til Dagbladet.