MUSKULØSE: Håvard Bøkko (t.h) har ifølge ham selv tre centimeter større lår enn mannen til venstre, Sverre Lunde Pedersen. Foto:Thomas Rasmus Skaug
MUSKULØSE: Håvard Bøkko (t.h) har ifølge ham selv tre centimeter større lår enn mannen til venstre, Sverre Lunde Pedersen. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Mine er fortsatt størst!

Disse lårene skal sørge for norsk medalje under skøyte-VM.

HAMAR (Dagbladet): - Har du skrytt på deg tre ganger 150 kilo, nå?

Håvard Bøkko roper bort til lagkamerat Sverre Lunde Pedersen, som bare smiler tilbake. Men Bøkko er fortsatt kongen på landslaget når det kommer til knebøy.

- Det går bra, jeg har fortsatt større lår, sier 26-åringen, og hevder det er tre centimeter som skiller omkretsen på lårene. I favør ham selv, selvsagt.

- Dessuten tar jeg fire eller fem repetisjoner på 150 kilo, gliser Bøkko.

- Lårene min ser nok større ut enn Håvard sine, men det er bare fordi jeg er kortere enn ham, forklarer Lunde Pedersen.

Men Bøkko er rask med å påpeke at størrelsen på lårene ikke er det viktigste når det skal kjempes om edelt metall på skøytebanen.

- For tjue år siden hadde alle skøyteløpere gigantiske lår, bare se på Koss og Søndrål. I dag har vi mye mindre lår, men likevel går vi fortere enn dem, så det er nok andre elementer som er viktigere enn lårmusklene.

Kan perse igjen De to muskelbuntene er Norges to største medaljehåp under allround-VM på Hamar til helgen. Men der Bøkko har fem sølv og to bronse i internasjonale allround-mesterskap fra før, har Lunde Pedersen en fjerdeplass fra EM tidligere i år som sin bestenotering. I Vikingskipet håper 20-åringen fra Bergen å slå gjennom for fullt på seniornivå.

- Målsettinga er topp fem, men da må jeg gå fire toppløp, sier Lunde Pedersen, som vant allround-VM for juniorer både 2011 og 2012. Han satte ny personlig rekord på 5000-meteren i Inzell forrige helg, og utelukker ikke at det kan skje også i Vikingskipet.

- Det er fullt mulig. Med gode forhold kan det gode hende jeg perser på 5000 eller 10 000.

Norsk dobbeltsuksess? Bøkko er enda mer optimistisk på bergenserens vegne.

- Med fire optimale løp havner Sverre på pallen. Det er jeg helt sikker på, sier 26-åringen, og trekker frem det mentale som Lunde Pedersens store styrke.

- Han får aldri hetta, uansett hvordan det går. Han har alltid kontroll.

Sverres far og landslagstrener Jarle Pedersen tror det kommer til å blir veldig jevnt mellom de sju-åtte beste i helga. Men han tillater seg å drømme om norsk suksess.

- Selv om de må ha full klaff begge to, er det mulig at både Sverre og Håvard står på pallen når vi summerer opp på søndag, sier Pedersen.

Og i diskusjonen om hvem som er sterkest i beina, gir landslagssjefen sin støtte til Håvard Bøkko.

- Håvard er nok sterkere, men han har trent noen flere år også, ler Pedersen.