- Mine penger er på United

Keane tror Sunderland tapte for seriemestrene.

(Dagbladet.no): Sunderland-Manchester United 0-4 (0-3)

Sir Alex Ferguson ba tidligere i uken sin mangeårige kaptein Roy Keane om å lære seg å tape fotballkamper. Og Keane kan sikkert trekke mye lærdom av hvordan gamle lagkamerater i Manchester United rundspilte hans Sunderland etter alle kunstens regler.

Sunderland-sjefen var da heller ikke fornøyd med måten laget hans løste oppgaven på.

- Selv om Uniteds kvaliteter talte for seg selv, er det aldri hyggelig å tape, og vi er selvfølgelig skuffet, sier Keane til BBC etter kampslutt før han legger til: 

- All honnør til United, men vi gir bort billige mål, og vi er kanskje uheldige ved straffesituasjonen. Gode spillere vil uansett utnytte de feilene man gjør, og det var akkurat det United gjorde i dag.

Keane tror uansett laget hans tapte for en motstander som kommer til å forsvare Premier League-kronen når kalenderen sier mai 2008.

- Mine penger er på United som serievinner, og dagens kamp har ikke endret det i det hele tatt, fastslår Keane ifølge NTB.

Solid seier 

RETT I VINKELEN: Ronaldos frispark var et strålende punktum på en strålende omgang fra grådige Manchester-gjester. Foto: AP/Scanpix
RETT I VINKELEN: Ronaldos frispark var et strålende punktum på en strålende omgang fra grådige Manchester-gjester. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det var liten tvil om hvor alle de tre poengene ville havne da Wayne Rooney sendte Manchester United i føringen etter 20 minutter.

- At det første målet kom så tidlig, snudde kampbildet og hjalp oss mot det som kanskje kunne se ut som en komfortabel seier, uttaler assisterende United-manager Carlos Queiroz overfor BBC.

Kontrollert Rooney

Wes Brown spiller for ny kontrakt med klubben han har tilbragt hele sin karriere, og har fått mye spilletid i kaptein Gary Nevilles skadefravær.

I dag leverte høyrebacken også varene offensivt da han nokså uhindret tok seg fremover på banen, løftet blikket og tredde en presis stikker igjennom til Rooney som hadde lurt seg unna hjemmelagets offsidefelle.

Alene med Craig Gordon var den engelske landslagsspissen kald i toppen og het i føttene da han kontrollert trillet ballen i korthjørnet med innsiden av foten. Dette var forøvrig Rooneys første nettkjenning i ligaen på to måneder.

Siste Rooney-fulltreffer kom mot Middlesbrough 27.oktober.

Mønsterangrep

- Mine penger er på United

Ti minutter senere var Rooney og United igjen på tokt på Sunderlands banehalvdel med skumle hensikter. Ronaldo viste prov på godt blikk og god pasningsfot da han satte Rooney opp alene mot Whitehead på venstresiden.

Med tid og rom og en Louis Saha på jakt i boksen, prikket Rooney inn spissmakkeren med et presist innlegg som franskmannen enkelt kunne bredside i mål på første berøring.

Med 0-2 i sekken og med lite som stemte offensivt, virket Sunderland som et slagent mannskap i det oppgjøret dro seg mot pause.

Frisparkperle

Og verre skulle det bli da Cristiano Ronaldo for en gangs skyld ekspederte et frisparkforsøk over muren.

På Mihajlovic-vis banket Premier League-toppscoreren inn sitt 12.ligamål for sesongen med kraft og presisjon. Craig Gordon kunne lite annet gjøre enn å beskue ballen i det den suste inn i keeperens høyre kryss.

Dermed var det meste av spenning utløst i det lagene gikk i garderoben ved halvtid.

Billig straffe

Sunderland løftet prestasjonene noe i andre omgang, men var aldri i nærheten av å true vikarierende United-keeper Tomasz Kuszczak. I stedet var det gestene fra Manchester som skapte de største farlighetene.

Men sir Alex\' mannskap måtte vente helt til fem minutter før slutt før man igjen kunne slippe julejubelen løs. Denne gangen etter en straffescoring av Louis Saha.

Situasjonen som ledet til straffesparket virket imidlertid å være av den diskutable sorten.

 Nani dro seg fri fra Danny Collins på høyrekanten og satte fart innover i banen. Collins prøvde å rette opp ved å gripe tak i portugiseren som reagerte med å falle forholdsvis lett rett på innsiden av 16-meteren.

Resten tok Louis Saha seg av, og ble med det tomålsscorer på Stadium of Light i en overbevisende forestilling fra de regjerende seriemestrene. Dermed legger United press på Arsenal som møter Portsmouth på Fratton Park senere i kveld.

- Strålende bevegelse

Både Ronaldo og Rooney viste seg fra sin beste side, men Queiroz mener at hele laget skal ha honnør for den solide borteseieren.

- Bevegelsene uten ball var strålende, og var med på å gjøre Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo gode i dag. Dette var en strålende Manchester United-forestilling hvor vi var konsentrerte og bestemte hele veien.

 PS! Ji-Sung Park fikk en drøy halvtime mot Sunderland i ettermiddag. Dette var koreanerens første smak av førstelagsfotball siden i mars.

<B>SCORER IGJEN 2:</B>Louis Saha var tilbake fra start i ligasammenheng, og takket for tilliten med to scoringer.
<B>TROR PÅ UNITED-GULL:</B> Roy Keane og Sunderland fikk seg en skikkelig nesestyver mot Manchester United i ettermiddag, Keanes favoritter til seriemesterskapet.
<B>SCORER IGJEN 1:</B> Wayne Rooney bredsider ballen enkelt til side for Craig Gordon til 0-1. Dette var Rooneys første mål i ligaen siden oktober.