- Mine spillere kan nyte stemningen uten press

Solskjær: - Vi skal nyte det.

 TILBAKE I STORBRITANNIA:  Ole Gunnar Solskjær-  Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I STORBRITANNIA: Ole Gunnar Solskjær- Foto: NTB ScanpixVis mer

 Vel et år etter sparkingen fra Cardiff er Ole Gunnar Solskjær igjen på en stor britisk fotballarena. Molde-seier på Celtic Park torsdag kan gjøre hverdagen vond for Ronny Deila.

- Vi møter et lag som er i ferd med å komme i form. Celtic må vinne denne kampen for å gå videre. Mine spillere kan nyte stemningen uten press. Vinner vi, er vi klare, sa Solskjær på NTBs spørsmål under onsdagens pressekonferanse.

- Jeg er litt misunnelig på gutta mine som får komme utpå denne banen. Jeg har selv aldri vært annet enn tilskuer her. Stemningen på Celtic Park kan måle seg med den hos Manchester United og Barcelona. Jeg har vært her et par ganger sammen med Roy Keane.

Molde er gruppeleder i europaligaen ved halvgått løp. Solskjærs lag vil være klar for cuprundene med seier over Celtic samtidig som Ajax ikke tar mer enn ett poeng mot Fenerbahçe torsdag.

Om lag 35.000 tilskuere venter moldenserne. Det ligger an til at MFK kan kjøre sin kontringsfotball i kjent stil. Celtic må vinne, må risikere og må trolig score først for å ta tre poeng.

Det lyder som en ideell cocktail for Solskjærs kampplan.

Pang Solskjær kom inn og slo til med kjempesuksess for Molde allerede fra start som topptrener. Så takket han ja - mot blant andre Alex Fergusons råd - til Cardiff.

Det ble ikke noen god løsning. Cardiff rykket ned fra Premier League. Solskjær fikk sparken i 18. september i fjor.

Så dukket han plutselig opp som ny Molde-sjef en dag før Celtic-kampen hjemme. Den vant Molde 3-1 med nysjefen på tribunen. Dermed er Europa-eventyret på kokepunktet for de blå.

- Celtic dominerte den første kampen, men vi tok dem på kontringene hjemme. Vi kan kontre på alle lag. De må angripe oss. Det kan passe oss også i denne kampen, sier Solskjær.

- Vi regner ikke med at vi blir kjørt over her.

Nede En seier på Celtic Park vil veie tungt for Solskjærs renommé selv om Celtic er en skygge av hva klubben en gang var sportslig.

- Jeg har det gøy, og jeg frykter ikke noe i fotball. Jeg gleder meg til neste sesong. Dette er kamper som er gulrøttene, sier Solskjær.

- Vi har respekt for Celtic, men har også stor tro på oss selv. Vi skal nye kampen, sier Vegard Forren.

Ronny Deila lever under et konstant press som Celtic-manager. Ikke alle er sikre på om han overlever lenge dersom Molde vinner torsdagens kamp.

- Siden kampen i Norge har Celtic vunnet tre kamper, og Ronny er blitt månedens manager. En del er nok medielaget, men Ronny vet at presset her er så tøft, og han trives med det, sier Solskjær om Deila.

Molde har også igjen kamper mot Ajax (b) og Fenerbahçe (h).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram