TEATRALSK FALL: Vålerengas Ghayas Zahid faller lett en god stund etter at han ble felt av Strømsgodsets Jørgen Horn. Her forsøker Lars Christopher Vilsvik å redde opp i situasjon idet Zahid faller og skaffer Vålerenga straffespark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TEATRALSK FALL: Vålerengas Ghayas Zahid faller lett en god stund etter at han ble felt av Strømsgodsets Jørgen Horn. Her forsøker Lars Christopher Vilsvik å redde opp i situasjon idet Zahid faller og skaffer Vålerenga straffespark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Mine spillere skal ikke falle, uten at det er skikkelig kontakt. Ghayas glemte kanskje det

Rekdal tok et alvorsord med Zahid etter kampen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga fikk straffe da Ghayas Zahid ble felt av Strømsgodset-kaptein Jørgen Horn like etter at gjestene hadde utlignet til 1-1 på Ullevaal stadion i serieåpningen i kveld.

Dommer Svein-Erik Edvartsen gjorde rett som pekte på straffemerket, for fellingen er klar nok. Men Zahid falt ikke med en gang, han tok et ekstra steg før han kastet seg på teatralsk vis.

Daniel Fredheim Holm satte straffen sikkert i mål.

Pipekonsert Zahid fikk voldsom pipekonsert seg av gjestene supportere, som sikkert syntes straffa så billig ut, ettersom Zahid falt så klønete.

- Jeg falt litt sent, det gjorde jeg, men jeg følte at jeg ble tatt, og gikk for straffe, erkjenner Ghayas Zahid overfor Dagbladet etter kampen.

- Sier du at du kunne holdt deg på beina?

- Nei, jeg vet ikke, men jeg prøvde ikke å holde meg på beina, det gjorde jeg ikke.

- Burde falt med en gang Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener straffen er klar, men likte ikke måten lagets nummer ti falt på.

- Han detter seint, det gjør han, sier Rekdal til Dagbladet.

- Jeg har spurt han, jeg har snakket med dommer Svein-Erik Edvartsen og jeg har sett tv-bildene. Straffa er klar, for Ghayas blir tatt kraftig, men han detter litt seint.

- Hva synes du om det?

- Han burde falt med en gang, for han ble felt. Det er det ingen diskusjon rundt. Men mine spillere skal ikke dette, uten at det er skikkelig kontakt. Kanskje han glemte det, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Motiverer meg Godset-fansen svarte med pipekonsert mot VIFs nummer ti, uten at Zahid ble satt ut av den grunn.

- Jeg bare synes det er kult, jeg. Det bare motiverer meg mer å bli pepet på, sier Zahid til Dagbladet.

Etter kampen møtte han pressen med en ispose på ankelen.

- Jeg ble taklet mye i dag, så det er litt vondt, men jeg håper og tror at jeg er klar igjen til fredag (seriekamp borte mot Sarpsborg 08).

- Fantastisk kontring Zahid slo igjennom for fullt i fjor, og leverte ni scoringer fra sin offensive midtbaneposisjon. I år forventer han enda mer av seg selv, og allerede i serieåpningen var han altså svært sentral, selv om han ikke tegnet seg på scoringslista.

I tillegg til straffesituasjonen var han arkitekten bak konstringen som ga Vålerenga den matchavgjørende 3-1-scoringen.

- Det var en fantastisk scoring, etter et vakkert angrep. For min egen del må ta jeg et ekstra steg opp i år i forhold til i fjor. Jeg forventer både flere scoringer og flere assists, sier han.