- Mine to beste løp

Frode Estil har funnet VM-formen.

- Jeg har gått mine to beste løp i år under NM, sa Estil etter parademarsjen i dagens skiathlon i NM. Og om én måned starter VM.

Nær sagt som vanlig kommer formen til nordtrønderen sigende når det drar seg mot mesterskap.

- Det er ikke noe hokus pokus. Det handler om fokus og konsentrasjon. Jeg er alltid 110 prosent skjerpet i mesterskap, og trenger store anledninger for å heve meg.

I dag var en slik anledning. NM på hjemmebane er spesielt, og Estil prikket inn toppformen i tide.

Torsdag gikk han et glitrende fristilsløp, og sikret seg bronsen. I dag rykket han igjen fra konkurrentene på fristilsdelen.

Positivt

- Jeg er i utrolig god form. Jeg kjente det med en gang da NM startet torsdag, sier Estil.

- Tour de Ski var nok positivt for min del. Håpet er at formen blir minst like god i VM, og forhåpentlig enda litt bedre. Jeg tok det veldig med ro de første dagene etter Touren, og det har gitt utslag.

FOTO: SCANPIX
FOTO: SCANPIX Vis mer

Estil er allerede klar for VM som tittelforsvarer på femmila. Han gir seg ikke med det.

- Nå ser det ut til at plassen på skiathlom er nokså sikker også. Og er det opp til meg blir det stafett også. Vi får se, må se an hvem som er i form under mesterskapet.

I motsetning til flere andre blir det ikke noe høydeopphold på Estil foran dagene i Sapporo.

- Nei, neste helg er det verdenscup i Otepää, og deretter blir det mye mengdetrening hjemme i Norge. Kanskje går jeg lokalt renn en av helgene. Vi får se, sier han.

Trondsen tok sølv

Estil vant i ren utklasningsstil. På det meste ledet han med 1.15 sekunder. I mål var avstanden ned til Krister Trondsen på 2. plass 32 sekunder. 

Trondsen sjøl skjønte nesten ikke at han hadde gått inn til sølv. Han hang med de beste på klassiskdelen, og spurtet best i feltet bak suverene Estil etter skøytingen.

– Jeg trodde jeg skulle klare en plassering blant de 10-15 beste. Nå ble det jo kjempemessig med en sølvmedalje, sier Trondsen som var glad han fikk mange fine rygger å henge på underveis.

28-åringen har ligget under vannskorpa blant de beste i en årrekke. Sølvet var hans første medalje i senior-NM.

– Jeg har aldri gitt opp håpet om bli en god internasjonal løper. Det er det som har holdt motivasjonen oppe. Det var hardt, men nå er jeg bare kjempefornøyd, sier Trondsen.

– Nå får du kanskje gå verdenscup i Otepää kommende helg?

– Det får bli som det blir.

– Krister la inn en god søknad, bekreftet landslagstrener Morten Aa Djupvik, overfor NTB.

PS! Peter Northug hadde en tung dag, og ble bare nr. 25.

(NTB)