«Mine tøffeste måneder»

Ole Gunnar Solskjær svever ikke på en sky selv om han blir skrytt i senk etter scoringen mot Bordeaux i Champions League. Nei, Ole Gunnar er frustrert, fordi han får altfor lite spilletid.

- De to siste månedene har vært de tøffeste i karrieren. Men det er ingen grunn til å synes synd på seg sjøl. Til slutt får du det du fortjener, sier superreserven.

Men samtidig gir han uttrykk for at livet hadde smilt hvis manager Alex Ferguson hadde lest opp navnet han litt oftere i førsteelleveren.

- Jeg vil spille så mye som mulig. Jeg har knapt spilt i det hele tatt de to siste månedene, og det har vært frustrerende. Jeg har trent godt, men det er stor forskjell på trening og kamp, så jeg trenger virkelig kamptrening, sier Ole Gunnar.

Denne beskjeden håper han Ferguson legger seg på minnet:

- Når du spiller en uke og står over den neste, er det vanskelig å henge med i tempoet i kampene. Jeg trenger en kamp i uka for å komme i toppform, sier han.

Selv om mange mener Solskjær bør skifte klubb, er han innstilt på å kjempe seg tilbake i Manchester United.

- I'll be back, sier han i beste Schwarzenegger-stil.

Håpet å spille

Ole Gunnar var fornøyd med egen innsats mot Liverpool sist helg, og håpet at scoringen skulle gi ham en plass i startelleveren mot Bordeaux. Men han er ydmyk overfor Alex Fergusons valg av spisspar:

- Andy (Cole) og Teddy (Sheringham) spilte godt mot Bordeaux sist uke på Old Trafford. Det er managerens jobb å ta ut laget. Jeg håpet å få spille og ble skuffet da han sa at jeg ikke skulle det, sier han.

Men når laget først var tatt ut svelget han skuffelsen og fokuserte på muligheten til noen minutter på banen.

- Den eneste måten jeg kan takle å sitte på benken, er å konsentrere meg om å prestere uansett når jeg slipper inn, sier Ole Gunnar.

- Cole ba

meg gå

Mot Bordeaux presterte han i samme minutt som han ble satt inn. Om scoringen forteller han:

- Det var et fantastisk spark fra Raymond Van Der Gouw. Jeg tenkte faktisk å legge den ned og slå en pasning bakover, men Cole ropte «Gå, gå, gå!». Så jeg regnet med at jeg kunne gå rett på mål, og forsøkte det. Det var veldig bra ropt av Cole, sier Solskjær.

Kristiansunderen legger ikke skjul på at det kan være en viss fordel å komme uthvilt inn mot slitne motstandere.

- Du kommer inn fra benken med friske bein. Hvis jeg hadde spilt i 90 minutter mot Bordeaux, er det ikke sikkert 50-metersløpet (før målet) hadde gått like lett, sier han.

sigbjorn.strand@dagbladet.no

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær ønsker seg mer spilletid.