Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mine viktigste mål

ATHEN (Dagbladet): EM-kval.kamp: Hellas- Norge 0-2. Først scoret han et mål han kan henge rett opp på skryteveggen. Deretter lastet Ole Gunnar Solskjær EM-poengene i shortsen med klinisk presisjon. Og en søtere hevn er det ikke mulig å ta for en irritert fotballspiller. Over en trener han mener har snakket for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Ole Gunnar Solskjær landet småskadd i Athen tirsdag kveld, ladet han skytevåpenet sitt med følgende patroner:

- Jeg tror jeg spiller mot Hellas. Og: - Jeg tror Norge vinner. Og på Olympiastadion i går kveld rettet han begge løpene mot hjemmelaget.

Røyken fra skuddene blåste han rett i trynet på Nils Johan Semb.

- Kall det gjerne en hevn over treneren, sier tomålscoreren. - Jeg innrømmer nemlig at jeg var veldig irritert før kampen. For jeg likte ikke å høre kommentarene om at spissen var den vanskeligste å bestemme seg for når jeg først var tatt ut. Det er unødvendig.

- Men det hadde sin misjon?

- Det ga meg i hvert fall ekstra tenning. Og sånn sett kan du jo si at han burde gjøre det hver gang. For jeg liker å være i utfordrerposisjon. Spesielt når sjøltilliten er som den er akkurat nå.

Superavslutteren

Ole Gunnar Solskjærs dobbeltseier mot Hellas beskrives best med ett ord: Storhet. Det var nemlig rein og skjær fotballbegavelse som sendte Norge til topps i EM-gruppe 2. Men det handler om øving også - timer ut og timer inn. Og et sjeldent talent for avslutninger.

- Det er derfor jeg er her, sier Ole Gunnar Solskjær sjølsikkert. - Jeg er her for å score mål. Men å måle det mot tidligere scoringer blir veldig vanskelig. Akkurat her og nå er det de to viktigste målene jeg har gjort.

Og:

- Det første minner veldig om det jeg scoret mot Aserbajdsjan. Jeg vender med mann i ryggen og skyter ballen i mål. Og det er jo bare å prøve. Når du har så stor sjøltillit som det jeg har nå, går det ofte veldig bra.

Og:

- Ved den andre scoringa så gjorde jeg pasningen til Petter Rudi veldig god. Så plasserte jeg ballen til side for keeper.

- Du bruker alltid det lengste hjørnet i slike situasjoner?

- Ja, og det prøvde jeg på mot Italia sist også. Da gikk det ikke - her trillet den inn. Heldigvis, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Du har en dødelig effektivitet og en høy scoringsprosent på sjansene dine?

- Jeg har vel det. Og jeg scorer mål fordi jeg øver på det. Som på den siste sjansen - det målet handler mye om trening. På ti forsøk setter jeg en god del av dem.

Så Carew på linja

Men United-spissen skulle egentlig ikke vært på banen da han scoret sitt andre mål. På sidelinja sto nemlig John Carew og ventet på at ballen skulle gå ut av spill. Og der ble han stående helt til Solskjær signerte sitt andre. Som gikk rett av banen og bjeffet om treneren.

- Jeg så John var klar, smiler Ole Gunnar. - Og det var helt greit. For jeg var sliten etter veldig mye løping. Og fordi Hellas gikk opp i liminga var det mye rom å løpe i for en som orket.

Solskjærs Athen-innsats gjør Nils Johan Sembs spissvalg enda vanskeligere foran den neste kampen mot Georgia. Med andre ord: Den problemstillinga han har mislikt sterkt denne uka i den greske hovedstaden har han sjøl sørget for å forverre.

- Ja, du kan godt si det sånn. Men ikke i dårlig forstand, vil jeg håpe.

- Og det er lenge til neste gang, så mye kan skje. Det kan til og med bli et lett valg, sier Ole Gunnar Solskjær.

<B>ENDELIG:</B> Ole Gunnar Solskjær er minst like glad for den første scoringa som tilrettelegger Steffen Iversen. Roar Strand var også kjapt frampå for å gratulere smågutta.
SOLSKJÆR SPESIAL: Ole Gunnars første scoring i kampen mot Hellas: Tverrvending og venstrebeinsskudd - rett i kassa.