Krisa i Rosenborg

Mini: - Det må ta slutt

- Jeg ser hvordan Horneland tenker om Bendtner, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

SIKKER: Jahn Ivar Jakobsen er overbevist om at Nicklas Bendtner ikke spiller i Rosenborg etter sommeren. Foto: NTB scanpix
SIKKER: Jahn Ivar Jakobsen er overbevist om at Nicklas Bendtner ikke spiller i Rosenborg etter sommeren. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Rosenborg - Haugesund kl. 18.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-veteranen Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er overbevist om at vi ser begynnelsen på slutten for Nicklas Bendtner (31) i klubben. I to kamper på rad er spissen utelatt fra troppen.

Den tidligere kantspilleren vil ikke gå så langt som å si at dansken nå blir frosset ut av klubben. Men han mener det må skje noe. Og det ganske fort.

- Det må ta slutt, sier Mini om danskens situasjon.

- Bare da kan vi få en lykkelig skilsmisse mellom Rosenborg og Bendtner.

- God nok

Mini mener han klarer å lese kart og terreng på Lerkendal.

- Jeg tror jeg skjønner hvordan trener Eirik Horneland tenker. Bendtner skal ikke lenger være i klubben. Derfor tar han med spillere som Erik Botheim og Emil Ceide. Det er jo ikke sånn at Bendtner ikke er god nok for troppen. Men han velger å prioritere spillere som skal være med i framtida, påpeker Mini.

LEGENDE: Jahn Ivar Jacobsen (t.h.) hadde sine glansår i Rosenborg før årtusenskiftet. Her jubler han med Jan Derek Sørensen etter en scoring mot Borussia Dortmund i 1999. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LEGENDE: Jahn Ivar Jacobsen (t.h.) hadde sine glansår i Rosenborg før årtusenskiftet. Her jubler han med Jan Derek Sørensen etter en scoring mot Borussia Dortmund i 1999. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ser tanken til Horneland og Rosenborg. Alle ønsker at han skal finne seg en ny klubb i sommer. Å ha med en Bendtner som bare deltar på treninger, gagner ingen.

Sensasjon

Det ble sett på som en sensasjon da angriperen kom til Rosenborg i 2017. I første sesong ble han også toppscorer i Eliteserien med 19 mål. I fjor endte han på fem scoringer. I år står han oppført med null nettkjenninger.

At Bendtner ikke er blant favorittene til Horneland, skyldes trolig løpskapasiteten. Rosenborg-treneren ønsker høy intensitet i gjenvinningsspillet, mens danskens styrke ligger i boksen.

- Bendtner sier at han ikke har snakket med Horneland på lenge. Selv sier Horneland at han kommuniserer hver dag. Jeg håper at de to virkelig har satt seg ned og pratet sammen, sier Mini.

- Tror du klubben prøver å fryse ham ut?

- Nei, utfrysing er det hvis du ikke har en dialog. Jeg har hatt mine samtaler med Horneland. Jeg ser på ham som en ærlig og fin fyr. Jeg har ikke noe å utsette på personen Horneland. Jeg har vondt for å tro at dette er utfrysing.

STJERNE: Nicolas Bendtner skapte seg et navn i Arsenal. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Nicolas Bendtner skapte seg et navn i Arsenal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mini hadde sine glansår i Rosenborg bra 1994 til 2000. Nå jobber han blant annet som ekspert for NordicBet. Så langt liker han verken resultatene eller spillet under Horneland.

For:

Rosenborg skal både underholde og score mange mål. Hver gang.

- Jeg snakker med ekstremt mye folk i byen. Alle sammen spør hva vi skal gjøre med klubben vi er så glade i.

Ny debatt

Han tror to dårlige prestasjoner mot Haugesund (16. mai) og Mjøndalen (19. mai) vil føre til ny debatt rundt Horneland.

Nicklas Bendtner har valgt ikke å kommentere situasjonen denne uka. Etter vrakingen mot Lillestrøm sist helg la han ut følgende melding på Instagram:

«Takk til dere som har skrevet om situasjonen min i Rosenborg. Jeg setter klubben utrolig høyt og ønsker bare det beste for klubben og mine lagkamerater. Jeg håper snart å være en del av laget igjen og kunne hjelpe med å snu skuta. Alltid RBK.»

Fotballekspert Jesper Mathisen tror - i likhet med Mini - at Bendtner ikke kommer tilbake på laget:

- Nå gjør Horneland det ingen annen trener der har turt å gjøre. Han sier at Bendtner er en spiller jeg ikke har bruk for, sier Mathisen til TV 2.