Mini-cruise redder Tonje

Tonje Larsen slipper å betale hele beløpet på 275000 kroner fra egen lomme for å ha brutt kontrakten med danske Viborg. En Larvik-sponsor arrangerer nå det som kalles Tonje Larsen-cruise for å redde håndballjentas økonomi.

Det er Color Line som står bak tiltaket, og cruiset går selvsagt til Danmark...

- Vi synes det er kjedelig hvis Tonje sjøl måtte betale så mye penger for å spille i Larvik.

- Derfor går en viss prosentandel av inntektene fra våre mini-cruise i dagene 30. august- 1. september til å betale Tonjes avdrag til Viborg, sier Espen Erlandsen ved Color Line i Larvik til Dagbladet.

Flere titusener

Det er i snitt ett tusen passasjerer som hver dag er med på slike mini-cruise fra Larvik til Fredrikshavn i denne perioden. Erlandsen håper selskapet kan overføre flere titusener kroner til Tonjes avdrag etter dette.

Color Line er også med i den sponsorgruppa som betaler den andre halvdelen, drøye 270000 kroner, av beløpet Viborg skal ha fordi Tonje brøt en treårig kontrakt med danskene etter bare ett år.

Skader ikke

Viborg-trener Ulrik Wilbek tror ikke Tonje Larsens avhopp skader de norske håndballjentenes gode rykte i Danmark.

- Vi kan ikke dømme ut fra en persons oppførsel. Jeg håper heller ikke at dere nordmenn tror at alle danskene er som Anja Andersen.

- Viborg er fortsatt interessert i gode norske jenter som kan bli en forsterkning for oss. Vi har jo vært kjempefornøyde med Heidi Tjugum, sier Wilbek.

<B>CRUISER VIDERE:</B> Tonje Larsen får hjelp til å betale danske Viborg etter kontraktsbruddet. Nå ordner sponsoren båttur - til Danmark.